Tenisz: Wozniacki legyőzte a világelsőt Torontóban

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.08.12. 13:07
Torontóban a pénteki játéknap meglehetősen hosszúra nyúlt: félbeszakadt meccsek, esőszünetek, elhalasztott találkozók mellett azért egy meglepetésre is sor került: elbúcsúzott a tornától a világelső Karolína Plísková, miután a korábbi ranglistavezető Caroline Wozniacki majd’ három órás meccsen legyőzte.

Caroline Wozniacki tehát a legjobb négy közé jutott a 2.4 millió dollár összdíjazású torontói kemény pályás női tenisztornán, miután legyőzte a világelső cseh Karolína Plískovát.

A 27 éves dán három játszmában nyert 25 esztendős riválisával szemben, akinek ez volt az első tornája azóta, hogy világranglista-vezetővé lépett elő. Összecsapásuk a tiszta játékidőt tekintve négy perc híján három órán keresztül tartott.

A másik befejezett mérkőzésen a cseh Lucie Safárová kikapott az amerikai Sloane Stephenstől, aki az elődöntőben Wozniackival találkozik.

A rossz idő miatt át kellett tenni szombatra két negyeddöntős meccset is. Az egyiket elkezdték ugyan, de félbeszakadt az első szett után, amelyet a negyedikként rangsorolt spanyol Garbine Muguruza 6:4-re megnyert az ötödik helyen kiemelt ukrán Elina Szvitolina ellen. Ugyanakkor már nem léphetett pályára egymás ellen a címvédő és másodikként kiemelt román Simona Halep és a francia Caroline Garcia.

WTA-TORNA, TORONTO (2 434 389 dollár, kemény pálya)
NEGYEDDÖNTŐ
Wozniacki (dán, 6.)–Ka. Plísková (cseh, 1.) 7:5, 6:7 (3-7), 6:4
Stephens (amerikai)–Safárová (cseh) 6:2, 1:6, 7:5
Később, szombaton:
Halep (román, 2.)–Garcia (francia)
Muguruza (spanyol, 4.)–Szvitolina (ukrán, 5.) – 6:4-es Muguruza-vezetésnél folytatják

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik