Tenisz-vb: a sírból hozta vissza a meccset Roger Federer

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.09. 18:18
null
Federer szetthátrányból nyert – készülhet az elődöntőre (Fotó: Reuters)
Roger Federer elődöntőbe jutott a Londonban zajló tenisz-világbajnokságon, miután a csoportkör harmadik fordulójának sorsdöntő mérkőzésén szetthátrányból legyőzte Juan Martín del Potrót. A svájci klasszis a fináléba jutásért Rafael Nadallal találkozik. A másik ágon a csoportkört győztes meccsel záró Novak Djokovics ellenfele Stanislas Wawrinka lesz.

Del Potro remekül kezdte a mérkőzést, megnyerte az első szettet, amelyben a svájci 5:1-ről kapaszkodott fel, ám egyenlíteni nem tudott. A második játszmában is brékelőnyben volt az argentin, ám Federer fordított és egyenlített. A döntő szettben 3:1-re vezetett Del Potro, ám 5:5-nél brékelt a korábbi világelső, majd hozta saját adogatását, így megnyerte a mérkőzést.

Federer – aki 11 ATP-vb-szereplése közül mindössze egyszer nem jutott tovább a csoportkörből – sikerével elődöntős, és a fináléba jutásért Nadallal találkozik.

A meccs talán legszebb labdamenete

Novak Djokovics rögtön az első gémben brékelőnyhöz jutott, és lényegében ebből profitálva minden a kedve szerint alakult 5:4-ig. Akkor már a szettért adogatott, ám Gasquet összekapta magát, és kiegyenlítette brékhátrányát. A játszma végül a rövidítésben dőlt el, amelyben a szerb bizonyult jobbnak.

A második szett elején 1:1-nél Gasquet-nek jött össze a brék, majd 5:3-nál közel volt a játszma lezárásához egy újabb brékkel, de végül saját adogatójátéka után egyenlítette ki szetthátrányát.

A harmadik, döntő szett elejére nagyon odakoncentrált Djokovics, és kihasználva Gasquet pillanatnyi kihagyását, egy korrekt brékkel azonnal 3:0-ra meglépett. És elérhető lett volna a 4:0 is egy újabb brékkel, de úgy sem volt csúnya, hogy a franciának legalább a szépítés összejött. 5:3-nál Djokovics már a meccsért és a pihenésért szerválhatott, három mérkőzéslabdához jutott, aztán a másodikkal le is zárta az ütközetet.

BARCLAYS ATP WORLD TOUR FINALS, LONDON (6 000 000 dollár, kemény pálya)
B-CSOPORT, 3. FORDULÓ

Djokovics (szerb, 2.)–Gasquet (francia, 8.) 7:6, 4:6, 6:3
Federer (svájci, 6.)–Del Potro (argentin, 4.) 4:6, 7:6, 7:5
A végeredmény: 1 Djokovics 3/0, 2. Federer 2/1, 3. Del Potro 1/2, 4. Gasquet 0/3

AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Rafael Nadal (spanyol, 1.)–Roger Federer (svájci, 6.)
Novak Djokovics (szerb, 2.)–Stanislas Wawrinka (svájci, 7.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik