Tenisz: „Valótlan és rágalmazó állítások” – reagált az MTSZ

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.02. 11:05
A Magyar Teniszszövetség (MTSZ) hivatalos közleményt adott ki kedd délelőtt Sávolt Attila nyílt levelére reagálva. A kommünikét alább tartalmi változtatás nélkül idézzük.

„Tekintettel arra, hogy a Facebookról számtalan valótlan és rágalmazó állítás került nyilvánosságra, ezek között, hogy a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) átvilágítását a PricewaterhouseCoopers (PwC) végzi, az MTSZ szükségesnek tart az alábbiakról egy hivatalos tájékoztatást közzétenni.„Tekintettel arra, hogy a Facebookról számtalan valótlan és rágalmazó állítás került nyilvánosságra, ezek között, hogy a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) átvilágítását a PricewaterhouseCoopers (PwC) végzi, az MTSZ szükségesnek tart az alábbiakról egy hivatalos tájékoztatást közzétenni.

1. Valóban van folyamatban egy átvilágítás a „Big4”-nak nevezett társaságok egyike által, melyet a szövetség saját maga kért még 2018 tavaszán a szervezeti fejlesztés keretében, de azt nem a PwC végzi.

2. Ennek következtében semmiféle összeférhetetlenség nem áll fenn a jelzett valótlan információval összefüggésbe hozott elnökségi tag, dr. Bársony Farkas szakember-vezető kapcsán (PwC), akinek gazdasági és sportvezetői tapasztalatára – a tagság egyértelmű döntése alapján – szüksége van a szervezetnek.

Az MTSZ a Facebookról származó számtalan valótlan állítással általában nem foglalkozik, jelen esetben azonban a sérelem súlyát értékelve teszi meg nyilatkozatát.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik