Tenisz: törölték az ázsiai tornákat, Indian Wells októberben

Vágólapra másolva!
2021.07.02. 10:48
null
Indian Wells őszre csúszik (Fotó: AFP)
A férfi versenyeket szervező ATP és a női sorozatot lebonyolító WTA a koronavírus-járvány miatt törölte az idei naptárból az ázsiai tenisztornákat, az elmaradt Indian Wells-i viadalt pedig októberben pótolják – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

 

 

A két szervezet tájékoztatása szerint a US Open után, hagyományosan ősszel sorra kerülő kínai és japán versenyeket a pandémiás aggályok és az utazási korlátozások miatt nem lehet megrendezni. Ezzel együtt mind a férfi, mind a női játékosoknak próbálnak máshol ideiglenes tornákat lekötni – írta az MTI.

Az ATP hozzátette, hogy a pekingi és tokiói verseny mellett az áprilisban törölt marokkóit sem fogja idén megrendezni. Korábban az októberi, bázeli esemény is kikerült a naptárból.

Egyelőre nem tudni, hogy a kínai Sencsenbe kiírt, szezonzáró WTA-világbajnokság marad-e a helyén – tette hozzá a távirati iroda.

Újdonság ugyanakkor, hogy a tavaly és idén márciusban is törölt Indian Wells-i tornát október 4. és 17. között pótolják. A kaliforniai szervezők szerint a férfiaknál 64-es, a nőknél pedig 128-as főtábla lesz, és csak vakcinával beoltott szurkolók léphetnek be a Los Angelestől 180 kilométerre található teniszközpontba.

Az ötödik Grand Slam-tornának is nevezett viadal összdíjazása 15.3 millió dollár lesz – írta az MTI.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik