Tenisz: szünetet tart pályafutásában Elina Szvitolina

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.03.30. 10:32
null
Elina Szvitolina szünetet tart a pályafutásában (Fotó: AFP)
Fizikális és mentális stresszre hivatkozva szünetet tart pályafutásában Elina Szvitolina ukrán teniszező –  írja az MTI.


A világranglista 20. helyezettje Twitter-oldalán közölte, hogy hosszabb ideje hátsérüléssel bajlódik, lelki szempontból pedig megviseli, hogy hazájában háború tört ki Oroszország és Ukrajna között.

A 27 éves Szvitolina azt is bejelentette, hogy az Egyesült Államok csapata elleni, jövő hónapban sorra kerülő Fed-kupa-mérkőzésen sem szerepel majd az ukrán együttesben.

Az egyelőre kérdéses, hogy a 2018-as WTA-világbajnokság győztese, a tavalyi tokiói olimpián bronzérmes ukrán teniszező visszatér-e a pályára még a május végén kezdődő francia nyílt bajnokság, a Roland Garros előtt.

Berrettini kézműtét miatt hetekig nem teniszezhet

Megműtötték Matteo Berrettini karját, ezért a világranglista hatodik helyén álló olasz teniszező hetekig nem játszhat.

A 25 éves sportoló nem hozta nyilvánosságra a pontos diagnózist, de a közösségi oldalára kedden feltöltött képen látszik, hogy be van kötve a könyöke és felkarja a jobb kezén.

Berrettini éppen két hete játszott legutóbb, amikor három szettben kikapott a szerb Miomir Kecmanovicstól az Indian Wells-i nyolcaddöntőben. Később kézsérülése miatt visszalépett a Miamiban jelenleg is zajló tornától, majd szakmai stábjával és az orvosaival egyeztetve az operáció mellett döntött.

Az olasz teniszező egyelőre nem közölte, mikor állhat ismét edzésbe. Az ötszörös ATP-tornagyőztes Berrettini tavaly Wimbledonban döntős, idén az ausztrál nyílt bajnokságon elődöntős volt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik