Tenisz: Szeretnék meccset nyerni Melbourne-ben – Bondár

PALÁNKI ISTVÁNPALÁNKI ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2021.12.03. 18:55
null
Bondár Anna (Fotó: Hajdú-Bihari Napló/Tóth Imre)
Évet értékelt, előre tekintett, és fontos bejelentéseket tett Bondár Anna, aki karácsony után Ausztráliába utazik, hogy felkészüljön a melbourne-i Grand Slam-tornára.

 

Sajtótájékoztatót tartott pénteken a női világranglistán 91. helyen álló Bondár Anna, valamint a klubja, a Hajdúszoboszló SE. Az eseményen jó néhány újdonságra is fény derült a jövővel kapcsolatban. Pataki Márk, aki már eddig is egyengette a szeghalmi születésű sportoló útját, december 1-jétől a HSE teniszszakosztályának szakmai vezetője lett.

„Igyekszem meghálálni a klub bizalmát” – mondta az új szakvezető, majd hozzátette, hosszú út van mögöttük, de reméli, hogy előttük is – a mostanihoz hasonlóan tele sikerekkel.

Ezután Czeglédy Gyula, a város polgármestere elmondta, hogy az egyik hajdúszoboszlói cég vezető arcának kérné fel Bondár Annát.

„Anna jó hírünket viszi a világban, a városunk pedig nagyon büszke rá. Nagy lehetőség ez Hajdúszoboszlónak, újjáéledhet a sportélet” – mondta a polgármester, s szavait alátámasztja, hogy 2019-ben 6-8 taggal alakult meg a teniszszakosztály, amely mostanra (a válogatott Bondár sikereinek is köszönhetően) harminc taggal működik.

Bondár Anna a sajtótájékoztatón elmondta: gyerekkori álmát váltotta valóra azzal, hogy a WTA-világranglistán bekerült a legjobb száz közé, pedig az idei év elején elképesztően távolinak tűnt ez az egész. A 274. helyről kezdte el a 2021-es esztendőt, majd szeptemberben megnyerte a wiesbadeni 80 ezer dollár összdíjazású tornát, novemberben pedig a Buenos Aires-i 125 ezresen, majd a chilei 60 ezresen is diadalmaskodott.

Ez azonban még csak az út eleje, amelyen Bondár szeretne tovább járni, ennek jegyében el is kezdte az alapozást a január végi Australian Openre, amelyet megelőzően két felvezető tornán vesz részt Ausztráliában.

„Szeretnék meccset nyerni Melbourne-ben – jelentette ki teljes meggyőződéssel Bondár. – Nagyon jót tett az önbizalmamnak, hogy formában voltam az utóbbi időben, és sikerült legyőznöm nálam magasabban rangsorolt teniszezőket is. Ausztráliában amúgy is szeretek játszani, nagyon várom már, hogy elkezdődjön a torna.”

Végül egy kérdésre válaszolva azt is elárulta, szíve szerint inkább kezdene gyengébb ellenféllel, hogy sikerélményt szerezzen ahelyett, hogy már a torna elején a világelsővel kelljen megmérkőznie, és kiemelt pályát kapjon élő tévés közvetítéssel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik