Tenisz: egy győzelem, hat vereség a magyar lányok mérlege kedden

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2022.07.12. 18:05
A mindössze 18 éves Szabanin Natália az első szettben meglepte a WTA-világranglistán 26. olasz Martina Trevisant, de aztán három játszmában vereséget szenvedett a 250 ezer dollár összdíjazású budapesti salakpályás női tenisztorna 1. fordulójában, amelyben Gálfi Dalma, valamint Jani Réka Luca két szettben kikapott, Bondár Anna viszont megszerezte a magyar hölgyek első győzelmét egyesben. Párosban Jani Réka Luca és Nagy Adrienn a nyolcaddöntőben egy grúz duó ellen maradt alul, míg Szabanin Natália és Udvardy Luca kettőse egy tajvani, indonéz párostól kapott ki.
Szabanin Natália szettet nyert Martina Trevisan ellen (Fotó: Magyar Teniszszövetség) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (FOTÓK DÖMÖTÖR CSABA)
Szabanin Natália szettet nyert Martina Trevisan ellen (Fotó: Magyar Teniszszövetség) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (FOTÓK DÖMÖTÖR CSABA)

 

Szabanin (WTA-386.) az első játékrészben háromszor is elvette a nála jóval tapasztaltabb riválisa adogatását, ez vezetett a 6:2-es sikeréhez. A folytatásban azonban a versenyen második kiemelt, az idei Roland Garroson elődöntős olasz átvette az irányítást, adogatóként és fogadóként egyaránt stabilabban játszott a magyarnál, így 2:6, 6:2, 6:0-s diadalt aratott.

Bondár Anna győzelemmel kezdett Budapesten (Fotó: Dömötör Csaba)
Bondár Anna győzelemmel kezdett Budapesten (Fotó: Dömötör Csaba)

A jelenleg legmagasabban rangsorolt magyar női teniszező, Bondár Anna (WTA-53.) a cseh Jesika Maleckovával (WTA-216.) mérte össze a tudását. Tulajdonképpen végig Bondár akarata érvényesült: az első szettben magabiztos játékkal nyert 6:4-re, s habár a másodikban az első két gémet elveszítette, onnantól magára talált, és végül 6:4, 6:4-es sikert ért el.

Jani Réka Luca (WTA-129.) az első szettben 3:1-es hátrányból felzárkózott Elisabetta Cocciaretto (WTA-118.) ellen, és a folytatás már teljesen kiegyenlítetten alakult, így a tie-breakig zajlott, amelyben 9–7-re az olasz sportoló bizonyult jobbnak. A második etapban már nem volt kérdés, Cocciaretto irányított, 6:2-re nyert, így ő jutott tovább a második fordulóba.

Gálfi Dalma (WTA-81.) a görög Deszpina Papamihaillal (WTA-195.) szemben lépett pályára, és az első szettben rögtön 3:0-s hátrányba került. Innen felállt, sorozatban négy játékot nyert meg, és végül a tie-breakig jutott, amelyet viszont a görög vitt el 7–4-gyel. A második szettben Gálfi három gémet tudott nyerni, tehát 7:6, 6:3-as vereséget szenvedett.

Udvardy Panna (WTA-94.) számára is véget ért egyesben a torna, mivel karrierje során harmadszor is kikapott a román Ana Bogdantól (WTA-108.). A magyar lány nem kezdett túl jól, az első játszmában mind a négy adogatójátékát elbukta, s csak kétszer tudta brékelni ellenfelét, így 6:2-re elvesztette a szettet. A folytatásban is sokáig a román játéka dominált, ám miután 5:3-nál a meccsért adogatott, Udvardy semmire brékelte, s ez olyannyira visszavetette, hogy Udvardy 7:5-re meg is nyerte a játszmát. Ezt követően viszont Udvardy omlott össze és a váratlanul feltámadó Bogdan 6:0-ra behúzta a szettet, s ezzel a mérkőzést is.

A magyarok közül így tehát már csak Bondár Anna maradt versenyben, aki szerdán a Gálfi Dalmát legyőző görög Deszpina Papamihail ellen játszik a nyolc közé jutásért.

Párosban is fogynak a magyarok, Jani Réka Nagy Adrienn-nel az oldalán két viszonylag sima játszmában vereséget szenvedett a 4. kiemelt grúz duótól. Szabanin Natália és a juniorok között Wimbledonban döntős Udvardy Luca párosa is kikapott, döntő rövidítésben maradt alul a Hszie Jü-csie, Jessy Rompies (tajvani, indonéz) kettőstől

WTA-250-ES TORNA, BUDAPEST (251 750 dollár, salak)
EGYES, 1. FORDULÓ (a 16 közé jutásért)
Martina Trevisan (olasz, 2.)–Szabanin Natália 2:6, 6:2, 6:0
Bondár Anna (9.)–Jesika Malecková (cseh) 6:4, 6:4
Elisabetta Cocciaretto (olasz)–Jani Réka Luca 7:6 (9–7), 6:2
Deszpina Papamihail (görög)–Gálfi Dalma 7:6 (7–4), 6:3
Ana Bogdan (román)–Udvardy Panna 6:2, 5:7, 6:0

PÁROS, 1. FORDULÓ (a 8 közé jutásért)
Ekaterine Gorgodze, Okszana Kalasnikova (grúz, 4.)–Jani Réka, Nagy Adrienn 6:3, 6:2
Hszie Jü-csie, Jessy Rompies (tajvani, indonéz)–Szabanin Natália, Udvardy Luca 6:4, 3:6, 10–6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik