Szabanin Natália (Fotó: MTK Budapest)

 

A szombati sorsoláson a világranglistán 700. hazai játékos a Roland Garroson elődöntős olasz Martina Trevisannal (29.) találkozik, akit a második helyen emeltek ki a rendezők.

Jani Réka (134.) az olasz Elisabetta Cocciarettóval (119.), Udvardy Panna a román Ana Bogdannal (111.) csap össze, míg Babos Tímea (290.), Bondár Anna (64.) és Gálfi Dalma (89.) a selejtezőből kap ellenfelet a 16 közé kerülésért.

A címvédő és első kiemelt kazah Julia Putyincevára (33.) a szlovák Anna Karolína Schmiedlová (84.) vár.

Amint az várható volt, a friss wimbledoni bajnok kazah Jelena Ribakina visszalépett az utolsó pillanatban.

A főtáblás küzdelmek hétfőn rajtolnak a Római Teniszakadémián.

A hétvégi selejtezőbe alanyi jogon, az utolsó pillanatban került be Stollár Fanny (375.), akinek csak egy szettet kellett lejátszania, mivel a mexikói Renata Zarazua a második játszma elején lábsérülés miatt feladta a meccset. A szabadkártyás Stolmár Rebeka (703.) argentin ellenfelet vert, Tóth Amarissa (756.) izomgörcsök miatt feladta mérkőzését, Danko Vanessza (-) és Kántor Anna (-) pedig kétszettes vereséget szenvedett.

A legjobb magyar junior, Udvardy Luca azért maradt le a kvalifikációról, mert korosztályos döntőt vívott Wimbledonban, míg Lukács Vanda (562.) sérülés miatt lépett vissza.

A párosok mezőnyében Bondár Anna Udvardy Pannával, Babos pedig Stollárral indul.

Selejtező, 1. forduló:
Stollár Fanny (6.)–Renata Zarazua (mexikói) 6:1, 1:0-nál Zarazua feladta
Stolmár Rebeka–María Carlé (argentin, 10.) 6:4, 7:6 (7–5)
Deszpina Papamihail (görög, 8.)–Tóth Amarissza 5:7, 6:2, 1:0-nál Tóth feladta
Jesika Malecková (cseh, 12.)–Danko Vanessza 6:3, 6:2
Gabriela Lee (román, 4.)–Kántor Anna 6:3, 7:5

Vasárnap a 11 órakor kezdődő hivatalos program előtt 10.30-tól rendhagyó meccset is rendeznek. Ez lesz a Nemek csatája, amelyben Babos Tímea és minden bizonnyal Stollár Fanny csap össze párosban a Valmar zenekar két tagjával, Marics Péterrel és Valkusz Milánnal.

 

(MTI)