Tenisz: Sonego tornagyőzelemmel hangolt Fucsovicsra

Vágólapra másolva!
2021.04.11. 19:20
null
Sonego egyesben második tornagyőzelmét ünnepelhette (Fotó: Imago)
Az olasz Lorenzo Sonego nyerte a 409 ezer euró (148 millió forint) összdíjazású cagliari salakpályás férfi tenisztornát, miután a vasárnapi döntőben három szettben diadalmaskodott a szerbiai születésű Laslo Djere ellen – jelentette az MTI.

A harmadik kiemelt, 25 éves Sonegónak Djeréhez hasonlóan ez volt pályafutása harmadik fináléja ATP-tornán, mérlege immár két győzelem és egy vereség.

A vasárnapi összecsapás 3 óra 3 percig tartott. Sonego az első szettet simán elbukta, a folytatásban azonban előbb rövidítésben hozta a második játszmát, majd a harmadikban már magabiztosabban kerekedett a zentai születésű Djere fölé.

Djere szintén karrierje harmadik döntőjét játszotta ATP-tornákon, és ez volt az első veresége.

Sonego a jövő héten a Monte-Carló-i ATP 1000-es tornán szerepel, ahol az első fordulóban Fucsovics Márton lesz majd az ellenfele. Sonego egyébként az egyest megelőzően szombaton délután Cagliariban a párosok versenyét is megnyerte.

ATP-TORNA, CAGLIARI (salakpálya, 408 800 euró)
ELŐDÖNTŐ

Sonego (olasz, 3.)–Djere (szerbiai) 2:6, 7:6 (7–5), 6:4

Az első helyen kiemelt Pablo Carreno-Busta nyerte a Marbellában zajló, 409 ezer euró (148 millió forint) összdíjazású salakpályás férfi tenisztornát, miután a vasárnapi döntőben három játszmában legyőzte Jaume Munart.

A 29 éves, a világraglistán 15. spanyol játékos 2 óra 23 perces csatában diadalmaskodott 23 esztendős honfitársa felett, miután a simán megnyert első szett után a másodikat elbukta, a harmadikban viszont ismét magabiztos teniszt mutatott be.

ATP-TORNA, MARBELLA (salakpálya, 408 800 euró)
DÖNTŐ

Carreno-Busta (spanyol, 1.)–Munar (spanyol) 6:1, 2:6, 6:4

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik