Tenisz: Nadal legyőzte Opelkát, Kyrgios játék nélkül negyeddöntős Indian Wellsben

Vágólapra másolva!
2022.03.17. 00:21
null
Kyrgios játék nélkül jutott be a legjobb nyolc közé (Fotó: Getty Images)
Az Indian Wellsben zajló kemény pályás tenisztorna nyolcaddöntőjében Nick Kyrgios játék nélkül jutott be a legjobb nyolc közé, miután Jannik Sinner betegségre hivatkozva visszalépett. Rafael Nadal alaposan megizzadt az amerikai Reilly Opelka ellen, végül két, egyaránt rövidítésben megnyert játszmában jutott tovább.

Némi meglepetésre a nap első továbbjutója az ötödik Grand Slamnek is nevezett torna férfi egyesének nyolcaddöntőjében Nick Kyrgios lett, s ez azért számít meglepetésnek, mert az ausztrál kettes pályán csak a napi második meccset játszotta volna a 10. kiemelt Jannik Sinner ellen, ám az olasz betegség miatt visszalépett.

Sinner után egy másik kiemelt olasz, a 6. helyen rangsorolt Matteo Berrettini is búcsúzni kényszerült, miután három szettben, 2 óra 28 perc játék után kikapott a szerb Miomir Kecmanovicstól. Csupán öt perccel rövidebb mérkőzésen búcsúzott az ausztrál Alex de Minaur is, akit a hazai közönség előtt szereplő Taylor Fritz búcsúztatott döntő szett rövidítésben.

Nadalnak minden rutinjára szüksége volt az újabb győzelemhez (Fotó: Getty Images)
Nadalnak minden rutinjára szüksége volt az újabb győzelemhez (Fotó: Getty Images)

A két közel két és fél órás mérkőzés után pedig jött Rafael Nadal, akit bátran lehet napjaink legjobb formában lévő teniszezőjének nevezni, hiszen idén még veretlen és sorozatban 18. győzelmére készült, mégpedig a szintén a hazai közönség támogatását élvező, 211 centi magas Reilly Opelka ellen.

Az amerikai az első szettben igyekezett mindent megtenni, hogy megnehezítse a spanyol klasszis dolgát, példának okáért egyszer sem vesztette el az adogatását, igaz bréklabdához sem jutott – ezzel a műfajjal Nadal is csak egyszer próbálkozhatott az első játszmában, amely így rövidítésben dőlt el. Itt viszont már elfogyott az amerikai, s Nadal 3–3 után fogadóként hozott két pontot, s már nem esett nehezére lezárni az 57 percig tartó szettet.

A másodikban aztán már jöttek a bréklabdák is: előbb 2:1-nél megint Nadal hagyott egyet kihasználatlanul, aztán viszont Opelka saját első lehetőségét rögtön megcsinálta, s miután az adogatását is „mögé tudta rakni”, így zsinórban három játékot megnyerve 4:2-re meg is tudott lépni. Sőt, Opelkának három lehetősége volt, hogy 5:2-re elhúzzon, de Nadal mindhárom fogadóelőnyt hárította, majd visszabrékelte az amerikait, akinek így három játéknyi előny helyett 4:4-ről kellett megküzdenie a döntő szettért. Újabb bréklabdát már nem láthatott a közönség, így a második szett is rövidítésben dőlt el, amelynek az elején Nadal hamar elvette Opelka egyik adogatását, s előnyét megőrizve, harmadik meccslabdáját kihasználva végül 2 óra 10 perc játék után megnyerte sorozatban 18. mérkőzését is idén.

Az elődöntőbe jutásért Nadal a fentebb már említett, s szerdán pihenő Nick Kyrgios ellen ellen játszik majd.

Nadallal párhuzamosan Grigor Dimitrov is továbbjutott: a 2017-es világbajnok bolgár két játszmában múlta felül az amerikai John Isnert.

ATP-TORNA, INDIAN WELLS (8 584 055 dollár, kemény pálya)
FÉRFIAK, NYOLCADDÖNTŐ
Kyrgios (ausztrál)–Sinner (olasz, 10.) játék nélkül
Nadal (spanyol, 4.)–Opelka (amerikai, 17.) 7:6 (7–3), 7:6 (7–4)
Kecmanovics (szerb)–Berrettini (olasz, 6.) 6:3, 6:7 (5–7), 6:4
Fritz (amerikai, 20.)–De Minaur (ausztrál, 29.) 3:6, 6:4, 7:6 (7–5)
Dimitrov (bolgár)–Ismer (amerikai) 6:3, 7:6 (8–6)
Rubljov (orosz, 7.)–Hurkacz (lengyel, 11.) 7:6 (7–5), 6:4
Alcaraz (spanyol, 19.)–Monfils (francia, 26.) 7:5, 6:1
Norrie (brit, 12.)–Brooksby (amerikai) 6:2, 6:4
A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA (ágrajz szerint)
Alcaraz (spanyol, 19.)–Norrie (brit, 12.)
Nadal (spanyol, 4.)–Kyrgios (ausztrál)
Kecmanovics (szerb)–Fritz (amerikai, 20.)
Rubljov (orosz, 7.)–Dimitrov (bolgár, 33.)

WTA-TORNA, INDIAN WELLS (8 369 455 dollár, kemény pálya)
NŐK, NEGYEDDÖNTŐ

Swiatek (lengyel, 3.)–Keys (amerikai, 25.) 6:1, 6:0
Halep (román, 24.)–Martic (horvát) 6:1, 6:1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik