Tenisz: Serena Williams szerint Federer minden idők legjobbja

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2021.05.18. 10:25
null
Serena Williams szerint Roger Federer minden idők legjobbja (Fotó: AFP)
A 23-szoros Grand Slam-győztes Serena Williams is elmondta, szerinte ki minden idők legjobb férfi teniszezője: az ő szavazatát Roger Federer kapja – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

 

A vetélytársak közül Rafael Nadal októberben tovább javította a rekordját azzal, hogy 13-adszor is megnyerte a Roland Garrost, s ezzel ugyanúgy 20 GS-tornasikere van, mint Federernek, míg a világranglistát vezető Novak Djokovics, aki 33 évével a legfiatalabb a nagy hármas tagjai közül, 18-szor győzött eddig Grand Slam-tornán – írja az MTI.

A 39 esztendős Federer több mint egy évet kihagyott térdműtétei miatt, s az e heti, genfi viadal mindössze a második lesz neki márciusi visszatérése óta.

„Azt hiszem, Roger Federer a válasz arra a kérdésre, hogy ki minden idők legjobbja – mondta a Parmában szereplő Williams, aki szeptemberben 40 éves lesz. – Ő a nagyszerűség és a stílus megtestesítője, csodálatos, és valóban megváltoztatta a teniszt. Vannak játékosok, akik megpróbálnak úgy játszani, mint ő, úgy mozogni, azzal a technikával ütni a labdát. A srác zseni.”

Az amerikai teniszező – aki sokak szerint a nők között minden idők legjobbja – úgy fogalmazott: ő Federer szuperszurkolója.

„Tényleg úgy érzem, hogy ő a legjobb. Annyira fantasztikus a játéka. Bárcsak én is úgy tudnék teniszezni, mint ő” – mondta a svájci játékosról Serena Wiliams.

Az első helyen kiemelt Federer a spanyol Pablo Andújar ellen kezdi meg szereplését Genfben, kedden 15 órától. A rivális úgy fogalmazott: régóta szeretett volna összecsapni a volt világelsővel.

„Mindig is szerettem volna játszani Rogerrel, hogy aztán majd idősebb koromban elmesélhessem ezt a gyerekeimnek és az unokáimnak – idézi Andújart az MTI. – Azt hiszem, Rafa, Novak és Roger legendává váltak, a sport fölött állnak. A legfontosabb, amit tettek, hogy általuk fejlődött a sportág.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik