Tenisz: Sascha Zverev először győzte le salakon Nadalt

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.05.07. 17:33
null
Alexander Zverev először győzte le salakon Rafael Nadalt (Fotó: AFP)
Alexander Zverev két játszmában legyőzte Rafael Nadalt a madridi salakpályás 1000-es tenisztorna férfi egyesének pénteki negyeddöntőjében, így készülhet a Dominic Thiem elleni elődöntőre.

 

Sascha Zverev és Nadal eddig hétszer csapott össze egymással az ATP Touron: az első öt meccsüket a spanyol klasszis nyerte meg, a legutóbbi kettőt (a 2019-es ATP-vb-n és a tavalyi párizsi Masters-tornán) a német fiú, salakon azonban eddig 3–0-ra Nadal vezetett.

A madridi negyeddöntőben Zverev brékhátrányból (2:4) fordította meg az első szettet 6:4-re, úgy, hogy a játszma folyamán Nadal egyetlen tenyeres nyerőt sem ütött. A második felvonásban a hazai közönség támogatását élvező spanyol kiválóság még bréklabdáig sem jutott el, egyszer – 2:2-nél – azonban elveszítette az adogatását, így másfél órás mérkőzésen kiesett.

Zverev tehát salakon először, sorozatban harmadszor verte meg Nadalt, aki idén már a második vereségét szenvedte el kedvenc borításán – a monte-carlói Masters-torna negyeddöntőjében Andrej Rubljovtól kapott ki.

Zverev az elődöntőben a John Isnert három szettben legyőző Dominic Thiemmel meccsel, akitől legutóbbi találkozásuk alkalmával, a tavalyi US Open fináléjában kikapott. A másik ágon a norvég Casper Ruud és az olasz Matteo Berrettini küzd meg egymással a döntőbe kerülésért.

ATP 1000-ES TORNA, MADRID (3 226 325 euró, salak)
NEGYEDDÖNTŐ

A. Zverev (német, 5.)–Nadal (spanyol, 1.) 6:4, 6:4
Thiem (osztrák, 3.)–Isner (amerikai) 3:6, 6:3, 6:4
Ruud (norvég)–Bublik (kazah) 7:5, 6:1
Berrettini (olasz, 8.)–Garín (chilei, 16.) 5:7, 6:3, 6:0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik