Tenisz: Rubljov nagy csatában jutott a dubai torna döntőjébe

MTI/ CS. B.MTI/ CS. B.
Vágólapra másolva!
2022.02.25. 17:07
null
Rubljov nagy csatában jutott be a dubai torna döntőjébe (Fotó: AFP)
A másodikként rangsorolt orosz Andrej Rubljov pénteken nagy csatában jutott döntőbe a 2.8 millió dollár (882 millió forint) összdíjazású dubai kemény pályás tenisztornán, míg a 2.3 millió dollár (734 millió forint) összdíjazású dohai kemény pályás női tenisztornán elsőként a negyedikként rangsorolt Anett Kontaveit került be a fináléba.

 

Rubljov ellenfele a viadal első elődöntőjében az ötödik helyen kiemelt lengyel Hubert Hurkacz volt. Az összecsapás első két játszmájában elég volt egy-egy elveszített adogatógém, hogy előbb Hurkacz szettelőnyhöz jusson, majd Rubljov egyenlítsen. Következett a harmadik, immár brék nélküli szett, amelyben a rövidítés döntött az orosz játékos javára. A mérkőzés 2 óra 23 percig tartott.

Rubljov harmadszor csapott össze Hurkaczcsal, és először győzte le. Az orosz klasszisnak a mostani lesz a 15. fináléja ATP-tornán. Eddig kilencszer diadalmaskodott, idén egyszer, mégpedig múlt vasárnap Marseille-ben.

Az orosz ellenfele a cseh Jirí Vesely lesz, hiszen egy 3 óra 13 perces mérkőzésen három szettben legyőzte a kanadai Denis Shapovalovot. Mindhárom játszma rövidítésben dőlt el.

Vesely a negyeddöntőben Novak Djokovicot búcsúztatta, Shapovalov az első fordulóban Fucsovics Mártont győzte le. A cseh játékos negyedszer játszhat finálét az ATP-sorozatban, eddig két győzelem és egy vereség a mérlege

 

ATP 500-AS TORNA, DUBAI (2 794 840 dollár, kemény pálya)
ELŐDÖNTŐ

Rubljov (orosz, 2.)–Hurkacz (lengyel, 5.) 3:6, 7:5, 7:6 (7–5)
Vesely (cseh)–Shapovalov (kanadai, 6.) 6:7 (7–9), 7:6 (7–2), 7:6 (7–3)

A második helyen kiemelt Albert Ramos elődöntőbe jutott a Santiago de Chilében zajló 476 ezer dollár (150 millió forint) összdíjazású férfi salakpályás tenisztornán.

A spanyol játékos a pénteki negyeddöntőben egy szoros és egy sima szettben búcsúztatta a nyolcadikként rangsorolt argentin Facundo Bagnist. Ramos ellenfele az elődöntőben a hetedik kiemelt argentin Sebastian Báez lesz, aki a brazil Thiago Monteirót győzte le három játszmában.

 

ATP 250-ES TORNA, SANTIAGO (475 960 dollár, salakpálya)
Ramos (spanyol, 2.)–Bagnis (argentin, 8.) 7:5, 6:2
Báez (argentin, 7.)–Monteiro (brazil) 7:5, 3:6, 6:4

A dohai kemény pályás női tenisztornán az észt Anett Kontaveit a pénteki első elődöntőben a 15. helyen kiemelt lett Jelena Ostapenkót múlta felül két szettben. A találkozó 1 óra 8 percig tartott. A két teniszező ötödször mérkőzött meg egymással, Kontaveit negyedszer bizonyult jobbnak.

Mostani győzelmével a 14. döntőjére készülhet a WTA-sorozatban. Eddig hatszor nyert, idén egyszer, Szentpéterváron, ahol az elődöntőben ugyancsak Ostapenkót búcsúztatta.

Másodikként Iga Swiatek jutott döntőbe, mivel két szettben legyőzte a hatodikként rangsorolt Maria Szakkarit. A hetedik helyen kiemelt lengyel játékos ötödször játszhat döntőt a WTA-sorozatban, eddigi mérlege három siker és egy vereség.

WTA 1000-ES TORNA, DOHA (2 331 698 dollár, kemény pálya)
NYOLCADDÖNTŐ

Kontaveit (észt, 4.)–Ostapenko (lett, 15.) 6:1, 6:4
Swiatek (lengyel, 7.)–Szakkari (görög, 6.) 6:4, 6:3

 

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik