Tenisz: Roger Federer kihagyja a miami tenisztornát

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.03.02. 11:35
null
Roger Federer nem indul a miami tenisztornán (Fotó: Getty Images)
Nem indul a március 24-én kezdődő miami férfi teniszversenyen a 20-szoros Grand Slam-győztes svájci Roger Federer, aki ezt az időszakot is arra használja majd fel, hogy jobb térdének két műtétje után tovább folytassa a felépülését.

A 39 esztendős játékos ügynöke az AP amerikai hírügynökségnek küldött e-mailben azt írta, Federer a jövő heti dohai, valamint a március 14-én rajtoló dubaji tornán elindul, Miamiba viszont biztosan nem utazik el.

„Doha és valószínűleg Dubaj után visszatér az edzésekhez, hogy lassacskán vissza tudjon térni a folyamatos versenyzéshez” – írta Tony Godsick.

A miami tornának Federer a címvédője, miután tavaly a koronavírus-járvány miatt nem rendezték meg az eseményt. A svájci sztár a 2019-es döntőben az amerikai John Isnert verte, korábban 2005-ben, 2006-ban és 2017-ben is diadalmaskodott a floridai keménypályás viadalon.

A 40. születésnapját augusztusban ünneplő sztár több mint egy éve nem indult egyetlen tornán sem, jelenleg ötödik a világranglistán, melynek első pozíciójában pályafutása során 310 hetet töltött. Ez rekord az ATP történetében, melyet hétfőn a szerb Novak Djokovic beállított.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik