Tenisz: Rafael Nadal is elbúcsúzott Diego Maradonától

Vágólapra másolva!
2020.11.26. 10:56
null
Maradona olykor maga is ütőt ragadott (Fotó: AFP)
A teniszvilág is – élén Rafael Nadallal – gyászolja a 60 éves korában szerdán elhunyt Diego Maradonát, minden idők egyik legjobb futballistáját. Az argentinok világbajnokának halálát szívroham okozta szerdán.

A volt világelső spanyol, Rafael Nadal a Twitteren azt írta, a sportban és különösen a labdarúgásban óriási űr keletkezett.

„A történelem egyik legnagyobb sportolója, Diego Maradona, itt hagyott bennünket. Örökké velünk marad az, amit a futballban alkotott. Őszinte részvétem a családjának, a labdarúgás világának és egész Argentínának” – írta a 20-szoros Grand Slam-győztes teniszező.

Az ATP-körverseny szintén egy közösségi médiában közzétett fotóval emlékezett az 1986-os világbajnokság hősére, ezen Maradona Roger Federerrel látható, a képaláírás pedig az, hogy „Egy mindenki által szeretett bajnok és ikon”.


A világranglista jelenlegi kilencedik helyezettje, az argentin Diego Schwartzman, aki nemrégiben elárulta, hogy a szülei Maradona miatt adták neki a Diego keresztnevet, azt írta, hogy örökké szeretni fogja a legendást 10-est.

Honfitársa, a US Open-győztes Juan Martín del Potro pedig így búcsúzott: „Úgy érzem, visszatérsz oda, ahova mindig is tartoztál, a mennyországba. Számomra soha nem fogsz meghalni.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik