Tenisz: Piros Zsombor döntő játszmában jutott a 16 közé a Kiskút Openen

Vágólapra másolva!
2023.03.13. 15:41
null
Piros Zsombor (Fotó: Dömötör Csaba)
A Székesfehérváron zajló 36 ezer euró összdíjazású fedett pályás, salakborítású ATP Challenger-torna, a Kiskút Open első fordulójában a világranglistán 179. helyet elfoglaló, a viadalon 4. kiemelt Piros Zsombor döntő játszmában, 2 óra 3 perc küzdelem után győzött a rangsorban 237. helyen álló belga Kimmer Coppejans ellen.

 

Végig futnia kellett az eredmény után Piros Zsombornak a székesfehérvári Kiskút Openen játszott első fordulós mérkőzésének első játszmájában, ugyanis úgy indult a meccs, hogy elveszítette adogatását a világranlgista-237. belga Kimmer Coppejans ellen.

Hiába sokkal erősebb papíron a 23 éves magyar teniszező, nem volt egyértelmű a mérkőzés kimenetele, ugyanis Davis-kupa-válogatott játékosunk nem éppen karrierje legjobb időszakát éli: jelenleg edzőt keres, mivel az Australian Open után Noszály Sándorral elváltak útjaik, ami az utóbbi hetekben látszott is teljesítményén. Abban reménykedhettek a hétfő délutáni időpont ellenére a helyszínre kilátogató szurkolók, hogy Piros a hazai közönség előtt rendre jól teljesít, a szerettei, a támogató közeg így ezúttal is jó hatással lehet a játékára.

Hamar vissza is jött a hátrányból, utána azonban megint brékelte 29 éves riválisa, ám a közönség biztatása mellett másodszor is visszajött a mérkőzésbe. Voltak egyébként parádés megmozdulásai Pirosnak, de nem volt elég stabil, Coppejans pedig kihasználta lehetőségeit. A magyar teniszező egyre idegesebb lett, és ezen a nézők soraiból érkező nyugtató, bátorító bekiabálások sem tudtak igazán segíteni, végül kettős hibával veszítette el a rövidítést 7–5-re.

A szünet után jóformán másik Piros állt oda a pályára: ellentmondást nem tűrően, 6:1-re földbe döngölte ellenfelét, jöhetett a döntő játszma. Ahogy csúsztunk bele a délutánba, többen látogattak ki a helyszínre is, így egyre jobb hangulat doppingolta a hazai játékost, akire rá is fért a tapsvihar megszerzett pontjai után, ugyanis hiába vette el hamar a fénykorában top százba éppen beférő belga szerváját, az 4:2-re visszakapaszkodott.

Pirosnak viszont azonnal volt válasza: rendkívül kiélezett gémben negyven–mindnél előnyhöz jutott, és élni is tudott vele, így ismét brékelőnyhöz jutott, és a meccsért adogathatott. Nem volt egyszerű dolga, Coppejans nagyon küzdött, de Piros a negyven–mindnél megszerzett előny után megnyerte a mérkőzést.

„Büszke vagyok rá, hogy mentálisan végig a meccsben tudtam maradni, ez az idény eddigi részében nem volt így. Nem volt könnyű dolgom, mert eddig kemény pályán játszottam, és ami ott nyerő ütés volt, az itt simán visszajött – nyilatkozta Piros Zsombor a mérkőzés után. – Passzívan kezdtem a játékot, hosszú labdamenetek voltak, de így is majdnem megnyertem, fáj, hogy végül kettős hibával buktam el az első játszmát. A szünetben leültem, és elgondolkoztam, mit csináljak, éreztem, hogy ez nem mehet így tovább, mert nem fogom bírni az elnyúló gémeket, úgyhogy nagyjából három szinttel agresszívabban teniszeztem, ami bejött. Ez inkább kemény pályás játék, többször is hibáztam így, viszont lerövidültek a labdamenetek, ráadásul nyerőkkel tudtam őket befejezni.”

Piros ezzel bejutott a legjobb 16 közé, ahol a kedden sorra kerülő, a selejtezőből főtáblára jutó olasz, a világranglistán 864. Julian Ocleppo, valamint a 278. helyen álló lengyel Daniel Michalski összecsapásának győztesével találkozik majd – várhatóan szerdán.

ATP 50-ES CHALLENGER-TORNA
KISKÚT OPEN, SZÉKESFEHÉRVÁR (36 000 euró, fedett pálya, salakborítás)
EGYES, 1. FORDULÓ (a 16 közé jutásért)
Piros Zsombor (4.)–Kimmer Coppejans (belga) 6:7 (5–7), 6:1, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik