Tenisz: Piros Zsombor a nyolc közé jutott Sanremóban

Vágólapra másolva!
2023.03.30. 13:57
null
Piros remekül játszott Kovalik ellen (Fotó: Dömötör Csaba)
A világranglistán 185. helyen álló Piros Zsombor két játszmában legyőzte a 153. helyen rangsorolt szlovák Jozef Kovalikot, a Sanremóban zajló, 145 ezer euró összdíjazású salakpályás tenisztornán, s ezzel bejutott a legjobb nyolc közé.

Piros remekül kezdte a mérkőzést, miután rögtön elvette a nála hét évvel idősebb szlovák ellenfele adogatását, majd végig magabiztos adogatójátékkal előrukkolva hozta is az első játszmát, miután 5:3-as vezetésénél ismét elvette Kovalik szervajátékát.

A második felvonásra a szlovák játékos valamelyest összekapta magát, mert ugyan ismét elvesztette első adogatását, ezúttal a szett közepén visszabrékelt, s rövidítésre mentette a játszmát. Ebben viszont Piros már nem ismert kegyelmet, s két elvett adogatás után már 6–3-ra is vezetett, ám végül csak az negyedik meccslabdáját tudta kihasználni, így a tie-breaket 8–6-ra nyerte meg.

A nyolc között a belga Kimmer Coppejans lesz Piros ellenfele, akit eddig kétszer győzött le – legutóbb néhány héttel ezelőtt a székesfehérvári Kiskút Openen.

ATP-CHALLENGER TORNA, SANREMO (145 ezer euró, salak pálya)
NYOLCADDÖNTŐ
Piros Zsombor–Jozef Kovalik (szlovák) 6:3, 7:6 (8–6)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik