Tenisz: Piros Zsombor 23 perc játékkal lépett tovább a Kiskút Openen

Vágólapra másolva!
2023.03.15. 15:43
null
Piros Zsombor nem sokat volt a pályán (Fotó Dömötör Csaba)
Nem tartott sokáig a Kiskút Open szerdai napja magyar szempontból: a szerda délutáni programban a tornán ötödik alkalommal végződött úgy egy mérkőzés, hogy valamelyik fél feladta a meccset, ezúttal Piros Zsombor jutott tovább másfél lejátszott szett után, így biztosan lesz kinek szorítani a pénteki negyeddöntőben.

 

Daniel Michalskival mérkőzött meg Piros Zsombor a negyeddöntőbe jutásért a Székesfehérváron zajló ATP-challengertorna 2. fordulójában. A 23 éves magyar játékos előzetesen nem számított igazán könnyű mérkőzésre, bár riválisa jóval alacsonyabban rangsorolt, kétszázon kívüli teniszező. Már 1:1-nél brékelőnyhöz jutott, utána azonban adogatásánál nagyot küzdött a lengyellel, három bréklabdát is hárítania kellett. Végül hozta szerváját, majd újabb előnyhöz jutott, ekkor azonban váratlanul feladta a mérkőzést Michalski.

„Az az egy gém, amikor majdnem elvette az adogatásomat a lengyel, nagyon húzós volt, sokat kivett belőlem. Ezért is lepett meg, hogy feladta, mert abban a játékban nagyon fittnek tűnt, jó dinamikával játszott, éreztem, hogy fel kell kötnöm a nadrágomat, akár döntő szettes mérkőzés is lehetett volna belőle, erre tíz perccel később feladta a találkozót – hitetlenkedett Piros Zsombor, miután lejött a pályáról. – Nem számítottam rá, hogy máris itt fogok állni az öltözőfolyosón... Nem láttam rajta, hogy nehezen mozgott volna, vagy bármi gondja lenne.”

A következő fordulóban, másfél nap pihenő után a szerb Hamad Medjedovics és a román Nicholas David Ionel csütörtöki összecsapásának győztesével mérkőzik majd.

„Ennyi pihenőt álmában sem kívánhat egy teniszező, meseszerű és rám is fér, de azért sajnálom egy kicsit, hogy így ért véget a meccs, hiszen nincs bennem az az érzés, hogy ezt megnyertem – mondta Piros. – Szerintem Medjedoviccsal kell majd játszanom, nagydarab, erős fizikumú teniszezős, hatalmas tenyereseket üt. Sokat is hibázik mellette, de nagy nyomást tud helyezni játékával az ellenfeleire, egészen más mérkőzés lesz, mint a hétfői, Kimmer Coppejans elleni meccsem volt, vagy a mai lett volna.”

Az Australian Open óta edző nélkül készülő játékos azért most kihasználja, hogy a magyar válogatott körül dolgozó szakemberek itt vannak a helyszínen, s mivel nagyon rövid lett a mérkőzés, azonnal el is ment edzeni Palágyi Miklós irányítása mellett. A március 15-e miatt kifejezetten nagy számban kilátogató hazai teniszrajongók pedig kicsit arrébb mentek a lelátón, hogy ha már eljöttek Piros a Füle Mátyás, Madarász Gergely-duónak szurkoljanak, de a friss ITF-Future-torna győztes duó szoros mérkőzésen végül alulmaradt Petros Cicipasz és Filip Bergevi görög-svéd kettősével szemben. Mivel kiélezett mérkőzésen Boros Attila és Kisantal Botond is búcsúzott párosban, a magyarok közül már csak Piros Zsombor és Marozsán Fábián van versenyben, s mivel előbbi a felső, utóbbi az alsó ágon szerepel, akár még egymás ellen is játszhatják a döntőt, ha eljutnak odáig.

ATP 50-ES CHALLENGER-TORNA
KISKÚT OPEN, SZÉKESFEHÉRVÁR (36 000 euró, fedett pálya, salakborítás)
EGYES, NYOLCADDÖNTŐ

Piros Zsombor (4.)–Daniel Michalski (lengyel) 4:1-nél Michalski feladta

PÁROS, 1. FORDULÓ (a negyeddöntőbe jutásért)
Kavakami Rimpei, Aldin Setkic (japán, bosnyák)–Boros Attila, Kisantal Botond 6:3, 3:6, 10–8 – döntő rövidítés
Filip Bergevi, Petrosz Cicipasz (svéd, görög, 4.)–Madarász Gergely, Füle Mátyás 4:6, 6:3, 10–8 – döntő rövidítés

Korábban
EGYES, 1. FORDULÓ (a 16 közé jutásért)

Marozsán Fábián (1.)–Mili Poljicak (horvát) 6:1, 4:2-nél Poljicak feladta
Nicholas David Ionel (román)–Madarász Gergely 6:1, 6:0
Oleg Prihodko (ukrán)–Füle Mátyás 6:2, 6:1
Mirza Basic (bosnyák)–Fajta Péter 6:4, 3:0-nál Fajta feladta

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik