Djokovics kihagyja a párizsi masters-tornát (Fotó: AFP)

A szerb sztár az egyik belgrádi napilapnak mondta el, hogy visszalép a franciaországi tornától, mert azon nem tudna világranglista-pontokat gyűjteni, márpedig őt most elsősorban az foglalkoztatja, hogy megtartsa vezető helyét a rangsorban.

 
Ahol a pincér a főnökre fogad – Roland Garros-döntő a Novak Caféban

„Bécsben ötszáz pontot is szerezhetek, mert nem játszottam ott tavaly és Londonban is sok pontot lehet gyűjteni" – mondta Djokovics, akit az MTI idézett, miután jelezte, hogy a jövő heti ausztriai ATP-tornán és a november 15. és 22. között esedékes londoni ATP-világbajnokságon is ott lesz a mezőnyben.

Djokovics egy hagyományos évben nem hagyhatná ki a párizsi Masterst, mivel tavaly megnyerte azt, így normál körülmények között rengeteg pontot veszítene távolmaradása esetén. A férfiak versenyeit szervező ATP viszont a koronavírus-járvány miatt úgy döntött, idén senki nem bukhat pontot egyetlen viadalon sem, attól függetlenül, hogy játszik-e egy adott versenyen, vagy sem – olvasható a távirati iroda hírében.

A 33 éves teniszező az MTI által szemlézett interjúban elárulta, a legfőbb vágya jelenleg, hogy minden idők leghosszabb ideig regnáló világranglista-vezetőjeként kerüljön be a történelemkönyvekbe, az pedig nem foglalkoztatja, hogy Rafael Nadal Párizsban befoghatja őt a legtöbb Masters-diadallal rendelkezők listájának élén. Djokovicsnak a szeptemberi, római elsőségével már 36 Masters-sikere van, míg Nadal 35-nél tart.

Djokovics és Nadal legutóbb a Roland Garros fináléjában került szembe egymással – emlékeztetett a távirati iroda –, a spanyol sztár simán megverte riválisát és 20. Grand Slam-diadalával beérte az örökranglistát vezető Roger Federert. A szerb sportoló 17 GS-győzelemnél tart.

Djokovics döntése nyomán a két klasszis teniszező a vb-ig biztosan elkerüli egymást, mivel Nadal az osztrák fővárosban nem játszik – hangsúlyozza az MTI a beszámolójában.