Tenisz: öt év kell, hogy rendeződjön az ausztrál szövetség anyagi helyzete

MTI/B. L.MTI/B. L.
Vágólapra másolva!
2020.12.02. 10:24
null
Craig Tiley elnök szerint a koronavírus-járvány hatásai felemésztik a biztonsági tartalékot (Fotó: AFP)
Craig Tiley elnök szerint legalább öt évre lesz szükség ahhoz, hogy helyreálljon az Ausztrál Teniszszövetség (TA) anyagi helyzete a koronavírus-járvány után.

 

A sportvezető erről annak kapcsán beszélt, hogy a januárban esedékes Ausztrál nemzetközi teniszbajnokság megelőző intézkedéseivel kapcsolatban várhatóan 40 millió ausztrál dolláros (8.7 milliárd forintos) plusz kiadással kell számolniuk, a szervezet 80 milliós biztonsági tartalékának maradékát ugyancsak el kell költeniük a sportág életben tartására.

„Keressük a lehetőségeket az esetleges hitelfelvételre, amellyel elő tudnánk teremteni a szervezet mindennapi működéséhez szükséges javakat” – nyilatkozta az elnök, hozzátéve, a teljes anyagi helyreálláshoz öt évre lesz szükségük.

Az év első Grand Slam-tornájára – melyen jelen állás szerint a stadionok 25 százalékos kihasználtsággal üzemelhetnek majd – a tervek szerint január 18. és 31. között kerülne sor, ám a L'Équipe francia sportnapilap épp kedden számolt be arról, hogy értesülései szerint a viadal rajtját három héttel elhalasztják, és az csak február 8-án kezdődik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik