Novak Djokovics április 9-én játszhat újra ATP-tornán (Fotó: Getty Images)

 

Pénteken vált véglegessé, hogy a szerb játékos Indian Wells után a jövő héten Miamiban sem indulhat, mert nincs beoltva a koronavírus ellen, ezért nem léphet be az Egyesült Államokba. James Blake versenyigazgató elmondta, megpróbálták elérni, hogy a Miamiban hatszoros bajnok Novak Djokovics mentességet kapjon, de nem jártak sikerrel. Florida kormányzója, Ronald DeSantis, valamint két szenátor is tett lépéseket az ügyben a Biden-kormányzatnál, mindhiába.

Az Egyesült Államok jelenleg nem engedélyezi a be nem oltott külföldiek belépését az országba, de ez várhatóan megszűnik, amikor a kormány május 11-én feloldja a veszélyhelyzetet.

A 35 éves Djokovics tavaly az ausztrál nyílt bajnokságot is kihagyta, mert védőoltásának hiánya miatt kitoloncolták az országból. Akkor azt mondta, inkább nem indul a Grand Slam-versenyeken, de az oltást nem adatja be magának.

A 22 Grand Slam-tornagyőzelmével csúcstartó teniszező 2019 óta nem játszott Indian Wellsben és Miamiban sem. Szóvivője kijelentette, Djokovics azt tervezi, hogy az április 9-én kezdődő monte-carlói salakpályás tornán tér vissza az ATP-sorozatba, majd a boszniai Banja Lukán folytatja szereplését a májusi francia nyílt bajnokság előtt.

JELENA SZVITOLINA ÁPRILISTÓL ÚJRA TENISZEZIK
Az április 1-jén kezdődő charlestoni salakpályás női torna szervezői pénteken jelentették be, hogy a 28 éves ukrán teniszező is az indulók között lesz.
    A korábbi világranglista-harmadik Szvitolina legutóbb egy évvel ezelőtt, Miamiban játszott mérkőzést, majd május közepén jelentette be, hogy férjével, az ugyancsak teniszező Gaël Monfilsszal gyermeket várnak, aki októberben született meg.