Tenisz: négy terve van a 2021-es Australian Open szervezőinek

Vágólapra másolva!
2020.04.27. 13:16
null
Tiley (balra) négy lehetőséggel készül 2021-re
Noha – jelenlegi tudásunk szerint – még hét hónap van a 2021-es Australian Openig, a tárgyalások és a háttérmunka már megkezdődött a verseny lebonyolításával kapcsolatban. 

 

A koronavírus-járvány miatt a profi teniszezők versenyei csaknem két hónapja szünetelnek már, és egyelőre úgy tűnik, hogy augusztus előtt nem is nagyon fognak folytatódni. A Roland Garrost már szeptember végére halasztották, a US Open megrendezése pedig legalábbis kétséges, miután New York a koronavírus-járvány egyik amerikai gócpontjának tekinthető, a torna helyszínének otthont adó Billie Jean King Teniszközpont helyén jelenleg szükségkórház működik.

Elvileg az Australian Open jövő év januárjában lesz csak, de Craig Tiley versenyigazgató megerősítette, már most nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy a tornát valóban meg tudják rendezni.

„Négy lehetséges forgatókönyvvel készülünk. Az egyik, hogy ha jövőre az Australian Opennel indulna újra a teniszélet. Nekünk talán ez lenne a legjobb. A következő verzió, hogy esetleg nézők nélkül, zárt kapuk mögött zajlana a verseny. A harmadik forgatókönyv, hogy az év egy későbbi időpontjában rendeznénk meg a jövő évi Opent, és végül, a legrosszabb mind közül, ha törölni kényszerülnénk a 2021-es viadalt. Mindegyik eshetőségre fel kell készülnünk és pénzügyi tervet kell készítenünk mindegyikre. Az a szerencsénk, hogy az idei versenyt meg tudtuk rendezni, így egyelőre van pénzünk, de ez gyorsan elfogy, ha nem jutunk bevételekhez” – fogalmazott Tiley a The Age című lapnak.

Az mindenesetre továbbra is kérdéses, hogy mikor indulhat újra a nemzetközi teniszélet, az általános vélekedés szerint a fentebb említett augusztusnál biztosan nem előbb, míg a pesszimista meglátás szeptember végére teszi az újrakezdést.

Az Australian Opent legutóbb 1986-ban nem rendezték meg, akkor került ugyanis a torna az év végéről az év elejére, így 1985 december után legközelebb csak 1987 januárjában tartottak versenyt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik