Tenisz: Nagy Tündét választották meg a szövetség új elnökének

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.03.27. 13:58
Címkék
Nagy Tündét választotta elnökké szombaton a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) tisztújító közgyűlése.

A 36 éves, volt korosztályos bajnok játékosnak egy ellenfele volt a voksoláson, a posztot korábban 11 évig (1996 és 2007 között) betöltő Berényi János, aki februárban távozott a kosárlabda-szövetség elnöki posztjáról.

A civilben a Turizmus Kft.-nél dolgozó Nagy Tünde 78–64-re nyert a szombati szavazáson, s ezzel meghatározó olimpiai sportágban ő lett az első női szövetségi elnök Magyarországon.

A megbízatása 2012-ig, az ötkarikás ciklus végéig szól.

Az MTSZ elnöki széke február 10-én üresedett meg, miután a tisztséget 2007 júliusa óta betöltő Patay László lemondott posztjáról.

A közgyűlés alkalmából adták át a Körmöczy Zsuzsa-vándordíjat, amelyet az idén Babos Tímea érdemelt ki. Az elismerést minden évben a legjobb 16 éves női teniszező veheti át.

Az ifjú tehetség 2009-ben kiemelkedően szerepelt a Grand Slam-bajnokságok ifjúsági versenyein: Wimbledonban döntős volt, Melbourne-ben, valamint Párizsban párosban játszott kiemelkedően. A 18 éven aluliak világranglistáján jelenleg a második és esélyes arra, hogy a Szingapúrban rendezendő I. Ifjúsági Olimpia résztvevője legyen.

A díjat édesapja, Babos Csaba vette át, mert lánya jelenleg Angliában tréningezik.

Körmöczy Zsuzsa 1958-ban érte el legnagyobb nemzetközi sikereit: győzött Párizsban a Roland Garroson, harmadik helyet szerzett Wimbledonban, a világranglistán pedig a második helyet foglalta el. Visszavonulása után sportvezetőként dolgozott, a női nemzeti együttes kapitánya és a Vasas teniszszakosztályának vezetője volt. Négy éve hunyt el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik