Tenisz: nagy csatában legyőzte Alcarazt, először nyert ATP-tornát

Vágólapra másolva!
2022.07.24. 18:25
null
Lorenzo Musetti megszerezte karrierje első ATP-tornagyőzelmét (Fotó: AFP)
Lorenzo Musetti három játszmában, 6:4, 6:7, 6:4-re legyőzte az első kiemelt spanyol Carlos Alcarazt a hamburgi salakpályás teniszverseny vasárnap délutáni döntőjében, így elkönyvelte karrierje első tornagyőzelmét az ATP Touron.

Tizenhét éve nem rendeztek olyan fiatal átlagéletkorú döntőt az ATP Touron, mint vasárnap Hamburgban, ahol a 19 éves Carlos Alcaraz és a 20 esztendős Lorenzo Musetti csapott össze egymással a tornagyőzelemért. A felek első egymás elleni meccsét az olasz fiú kezdte jobban, 6:4-re ő nyerte meg az első játszmát.

Musetti a második szettben is hamar brékelőnybe került, 5:4-nél már a meccs megnyeréséért szerválhatott, de két meccslabdáról elveszítette a gémet. A döntőig vezető úton a szerb Dusan Lajovicsot, a finn Emil Ruusuvuorit, a spanyol Alejandro Davidovichot és az argentin Francisco Cerúndolót legyőző olasz teniszező a játszma rövidítésében 6–3-nál eljutott újabb három mérkőzéslabdáig, de Alcaraz egy 5–0-s sorozattal megfordított a tie-breaket, és a szettek tekintetében egyenlített.

A döntő felvonásban a világranglistán hétfőtől már 5. helyezett spanyol fiúnak már nem volt egyetlen bréklabdája sem, a saját szerváját viszont szemszögéből a legrosszabbkor, 4:5-nél elveszítette, így Musetti a 2 óra 46 perces csata végén elkönyvelte pályafutása első tornagyőzelmét az ATP Touron.



Thanasi Kokkinakis, Alekszandr Bublik, Félix Auger-Aliassime, Pedro Martínez, Holger Rune, Sebastián Báez, Tim van Rijthoven, Francisco Cerúndolo és Maxime Cressy után Musetti a tizedik játékos, aki idén szerezte meg karrierje első ATP-címét.

A döntő összefoglalója


Forrás:
Eurosport

ATP 500-AS TORNA, HAMBURG (1911620 euró, salak)
DÖNTŐ
Musetti (olasz)–Alcaraz (spanyol, 1.) 6:4, 6:7 (6–8), 6:4

ATP 250-ES TORNA, GSTAAD (534 555 euró, salak)
DÖNTŐ

Ruud (norvég, 1.)–Berrettini (olasz, 2.) 4:6, 7:6 (7–4), 6:2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik