Tenisz: Nadal továbbjutott, Federer kiesett Madridban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.09. 18:49
A Madridban zajló salakpályás tenisztorna nyolcaddöntőjében az ötödik helyen kiemelt Rafael Nadal a papírformának megfelelően könnyed, 6:2, 6:3-as győzelmet aratott az orosz Mihail Juzsnij ellen, a másodikként rangsorolt Roger Federer azonban Nisikori Kei jóvoltából búcsúzott a további küzdelmektől.
Roger Federer számára a nyolcaddöntő jelentette a végállomást a madridi versenyen (Fotó: Action Images)
Roger Federer számára a nyolcaddöntő jelentette a végállomást a madridi versenyen (Fotó: Action Images)

 

ROGER FEDERER–NISIKORI KEI

A két hónapos szünetet követően első tornáján pályára lépő Federer már a harmadik adogatójátékát elveszítette az első szettben, amely végzetesnek bizonyult, hiszen Nisikori még csak bréklabdát sem engedett a svájcinak, és az első játszmalabdáját kihasználva 31 perc alatt megnyerte az első szettet.

A második játszmában „nagyot fordult a világ”, hiszen ezúttal a címvédő Federer adogatott rendkívül magabiztosan, míg a japán játékos csak az egyik szervajátékát tudta hozni, azt is úgy, hogy előtte hárítania kellett bréklabdát. A következő két Nisikori-szervagémnél azonban már nem ismert kegyelmet Federer, kétszer brékelt, és 6:1-re hozta a második játszmát.

A harmadik játszmában összeszedte magát a 14. helyen kiemelt japán versenyző, és 2:1-nél brékelte a svájcit, aki ezt követően nem találta az ellenszert a gyilkos ütéseket megeresztő ellenféllel szemben, és nem elég, hogy bréklabdáig nem jutott, de még az utolsó adogatójátékát is elveszítette, ami a kiesését eredményezte.

Nisikori ellenfele a negyeddöntőben a spanyol „házi rangadót” egy sajnálatos sérülés után megnyerő Pablo Andújar lesz.

RAFAEL NADAL–MIHAIL JUZSNIJ

Az ötödik helyen rangsorolt Rafael Nadalnak nem okozott különösebb gondot az orosz Mihail Juzsnij legyőzése. A „salakkirály” az első játszmában kétszer vette el ellenfele adogatását, míg a saját szerváinál nem hibázott, így magabiztosan, 6:2-re hozta a szettet.

A második játszmában Nadal korán elhúzott 3:1-re, innen azonban még volt visszaút az orosz számára, 3:3 után viszont megcsillantotta klasszisát a spanyol játékos, és a hátralévő három játékot (abból kettőt fogadóként) simán megnyerte, így bejutott a negyeddöntőbe.

A héthónapos sérülése utáni 30. meccsén 28. győzelmét arató Nadal ellenfele a negyeddöntőben a Tommy Haas–David Ferrer mérkőzés győztese lesz.

ATP 1000-ES TORNA, MADRID (3 368 265 euró, salak)
FÉRFI EGYES, NYOLCADDÖNTŐ

Nadal (spanyol, 5.)–Juzsnij (orosz) 6:2, 6:3
Nisikori (japán, 14.)–Federer (svájci, 2.) 6:4, 1:6, 6:2
Tsonga (francia, 7.)–Verdasco (spanyol) 4:6, 6:3, 6:2
Berdych (cseh. 6.)–K. Anderson (dél-afrikai) 7:6, 7:5
Andújar (spanyol)–Gimeno-Traver (spanyol) 5:5-nél Gimeno-Traver feladta
KÉSŐBB
Haas (német, 13.)–Ferrer (spanyol, 4.)
Dimitrov (bolgár)–Wawrinka (svájci, 15.)
Murray (brit, 3.)–Simon (francia, 16.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik