Tenisz: Nadal megtalálta a 13. Garros-trófeája helyét

K. Zs.K. Zs.
2020.10.14. 14:46
null
Rafael Nadal és a trófea a döntő után (Fotó: AFP)
Saját mallorcai múzeumában helyezte el a 13. párizsi diadaláért járó trófeát Rafael Nadal – írja az MTI.

 

„Mindenkit üdvözlök! Újra itt vagyok Mallorcán, Manacorban boldogan és elégedetten” – üzent szurkolóinak a spanyol teniszező, aki a hétvégén megünnepelt 20. Grand Slam-tornagyőzelmével beérte az eddig egyedül csúcstartó svájci Roger Federert.

A vasárnapi párizsi fináléban Novak Djokovicsot legyőző Nadal nem titkolta, hogy a siker keserédes, mivel a koronavírus-járvány megnehezíti az emberek életét, és nemcsak az egészségünk megőrzése miatt van okunk az aggodalomra, hanem sokaknak a megélhetésük miatt is.

„Reméljük, javul a helyzet, a lehető leghamarabb rendelkezésre áll majd a vakcina, és megint egy kellemesebb, boldogabb világban élhetünk majd” – idézi Nadal szavait az MTI.


A teniszező megköszönte az elmúlt hetekben kapott szurkolói támogatást. Személyes kapcsolatfelvételre mostanában nem kerülhetett sor, de sokat jelentettek neki a közösségi médiafelületeken és közvetlenül a telefonjára érkező buzdítások – írta, megemlítve, hogy mindenki, aki ellátogat a múzeumba, segít az alapítványának abban, hogy támogassa a rászorulókat.

A Rafa Nadal Museum Xperience-ben megtekinthető a világranglistán jelenleg második, 34 éves teniszező számos trófeája, valamint meze és cipője is, amelyekben GS-tornákat nyert.

Nadal pályafutásának bemutatása mellett helyet kaptak a múzeumban más sportnagyságok – többek között Michael Jordan, Fernando Alonso, Pau Gasol, Roger Federer, Mireia Belmonte, Usain Bolt, Serena Williams és Cristiano Ronaldo – által adományozott emléktárgyak.

Nadal kezdeményezésére a Baleár-szigetek lakói ötvenszázalékos kedvezménnyel látogathatják a múzeumot.

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek