Tenisz: Nadal kihagyja a Roland Garrost, 2024 lehet az utolsó éve

Vágólapra másolva!
2023.05.18. 16:29
null
Nadal nem indul a Roland Garroson (Fotó: AFP)
Sajtótájékoztatón jelentette be Rafael Nadal, hogy nem indul a május végén rajtoló francia nyílt teniszbajnokságon, és arra is tett utalást, hogy 2024 lehet az utolsó év a profi karrierjében. 

 

A 36 éves, 22-szeres Grand Slam-bajnok a januári Australian Openen elszenvedett csípősérülése óta sorra mondta le a részvételt az észak-amerikai, majd európai tornákon. Eredetileg hat-nyolc hetes kihagyásról volt szó, ám nem javult az állapota, így a mostani sajtótájékoztatóján már arról beszélt a címvédő és 14-szeres Roland Garros-győztes, hogy a francia bajnokságon sem tud indulni – 2005 óta először.

„Több okból vagyunk most itt. Az első, hogy az Ausztráliában elszenvedett csípősérülésem nem javult olyan mértékben, mint szerettem volna. Nap mint nap tényleg keményen dolgoztam, hogy javuljon az állapotom, és hogy elérjem a céljaimat, de most világossá vált, hogy nem leszek képes játszani a Roland Garroson. Annyi ott töltött év után bizonyára el tudjátok képzelni, mennyire nehéz döntés volt ez számomra. Ám ezt a döntést nem én hoztam meg, hanem a testem. A következő néhány hónapban nem áll szándékomban játszani” – jelentette ki Nadal, amiből arra következtethetünk, hogy Wimbledonban sem láthatjuk a spanyol klasszist.

„Húznom kellett egy vonalat. A következő néhány hónapban szeretnék megerősödni és felépülni. Most egy kis időre fel kell függesztenem a karrieremet, hogy rendbe tegyem a testemet. Erre nem tűztem ki határidőt, ez akkor jön el, amikor fizikailag késznek érzem magam. Megpróbálok visszatérni az év végén, ez lehet egy cél. Nem tudom, mikor kezdek újra edzeni, és nem is szeretnék jósolgatni” – tette hozzá Nadal az akadémiáján megtartott sajtóeseményen.

Ha a most is zajló római tenisztornán negyeddöntőig jutó, de fizikális problémákkal küzdő szerb Novak Djokovics megnyerné a Roland Garrost, akkor a GS-trófeák tekintetében megelőzné Nadalt.

„A 2024-es évem valószínűleg az utolsó lesz a profik között. Arra törekszem, hogy megpróbáljam élvezni a játékot, és elköszönjek azoktól a tornáktól, amelyek fontosak voltak nekem” – tekintett végül előre Nadal, aki megjegyezte, a koronavírus-járvány óta képtelen volt élvezni a teniszt, mert a teste nem bírta a gyakorlatokat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik