Tenisz: „Mi, profi sportolók a kialakult helyzet túszaivá váltunk”

KRASZNAI BENCEKRASZNAI BENCE
Vágólapra másolva!
2022.03.01. 10:59
null
Potapova úgy véli, sportolóként az ukrán–orosz háborús helyzet „túszaivá” váltak (Fotó: AFP)
Ahogyan arról beszámoltunk, az ukrán Elina Szvitolina héfőn nem lépett pályára orosz riválisa ellen a Monterreyben zajló kemény pályás női tenisztornán. Az érintett Anasztaszija Potapova szívhez szóló üzenetben reagált riválisa döntésére.

A világranglista 15. helyezettje, Elina Szvitolina hétfőn a Twitter-oldalán jelezte, a döntésétől függetlenül tudja, nem az orosz sportolók tehetnek a kialakult helyzetről, és köszönettel, tisztelettel adózik azoknak az orosz és fehérorosz sportolóknak, akik felszólalnak szülőhazájuk ellen az Ukrajna ellen indított orosz hadművelet miatt.


Szvitolina bejelentése után nem sokkal Anasztaszija Potapova a hivatalos Instagram-oldalán így reagált:

„Rendszerint már gyerekkorunkban is saját magunk választjuk meg a fejlődési utunkat. Kicsiként arról álmodtam, úgy teniszezem, hogy nem én válogatom meg a mérkőzéseimet, és azt, hogy ki ellen játszom vagy melyik országot képviseli a riválisom. Nehéz elmagyarázni a politikusoknak, hogy nekem teljesen mindegy, melyik országból származik az ellenfelem, a győzelemért és a céljaimért küzdök, azért, hogy a legjobbamat nyújtsam. Sajnos mi, profi sportolók lényegében a kialakult helyzet túszaivá váltunk. A tenisz a mi választásunk, a mi álmunk, ez az a sport, amelyet mindennap játszunk és gyakorlunk azért, hogy folyamatosan fejlődjünk. Bocsánat, bár nem értek a politikához, ellenzem a fájdalmat, a könnyeket és a háborúkat. A béke egyesíti a világot, és mindenkinek embernek kell maradnia benne. Azért, hogy a gyerekek tovább álmodhassanak.”

Monterreyben egyébként két magyar is érdekelt, Udvardy Panna az első fordulóban döntő szettben, 1:6, 6:1, 7:5-re kikapott a januári Australian Openen női párosban a döntőig jutó, a világranglistán a 69. helyen álló brazil Beatriz Haddad Maiától, Gálfi Dalma pedig a 32 között a kínai Vang Csiang (WTA-116.) ellen lép pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik