Tenisz: Medvegyev és Zverev vezeti az európai csapatot a Laver-kupán

Vágólapra másolva!
2021.09.21. 13:39
null
Medvegyev (balra) és Zverev vezeti az európai csapatot (Fotó: AFP)
A friss US Open-bajnok Danyiil Medvegyev és az olimpiai aranyérmes Alexander Zverev vezeti az európai válogatottat a péntektől vasárnapig Bostonban sorra kerülő férfi tenisz Laver-kupán – írja az MTI.


Az ATP honlapja szerint a tavalyról a koronavírus-járvány miatt idénre halasztott, negyedik gálán a Team Europe-ot az orosz és a német kiválóság mellett a görög Sztefanosz Cicipasz, az orosz Andrej Rubljov, az olasz Matteo Berrettini és a norvég Casper Ruud alkotja. A házigazda világválogatottban (Team World) az argentin Diego Schwartzman, a kanadai Denis Shapovalov és Felix Auger-Aliassime, az amerikai Reilly Opelka és John Isner, valamint az ausztrál Nick Kyrgios lép pályára a TD Gardenben.

A legjobbak közül hiányozni fog az idén sérülés miatt már nem versenyző Roger Federer, Rafael Nadal és Dominic Thiem, továbbá a szereplést nem vállaló Novak Djokovics is.

A Laver-kupát 2017-ben rendezték meg először Prágában, akkor az európaiak 15:9-re győztek. Egy évvel később, Chicagóban és 2019-ben Genfben is címvédést láthattak a nézők: előbb 13:8-as, majd 13:11-es európai sikert hozott a párharc.

A torna névadója a 83 éves ausztrál Rod Laver, aki kétszer (1962, 1969) is megcsinálta a Grand Slamet, azaz egy naptári éven belül mind a négy kiemelt viadalt megnyerte. Ehhez azóta a világelső Novak Djokovics állt a legközelebb az idén, de a US Open döntőjében kikapott Medvegyevtől, így nem sikerült neki a bravúr.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik