RG: Lehet Djokovics a világelső, de itt Nadal uralkodik – sajtóvisszhang

Vágólapra másolva!
2020.10.12. 12:25
null
Nadal a trófeával (Fotó: AFP)
Saját rekordját tovább javítva, Rafael Nadal vasárnap 13. alkalommal nyerte meg a férfi egyest a francia nemzetközi teniszbajnokságon, miután három szettben legyőzte a világranglistát vezető Novak Djokovicsot. Ezzel a spanyol klasszis pályafutása 20. Grand Slam-trófeáját gyűjtötte be, amivel utolérte Roger Federert az örökranglista élén.

SPANYOLORSZÁG

El Pais
„Nadal Federer édenkertjében. A mallorcai átgázolt Djokovicson a párizsi fináléban, és 100. győzelmével 13. bajnoki címét szerezte a Roland Garroson. Ezzel egyben beállította a svájci történelmi, 20 Grand Slam-sikerből álló rekordját.”

La Vanguardia
„Ez a Roland Garros, Nadal az uralkodó. A spanyol összezavarta Djokovicsot, megszerezte 20. nagy trófeáját, s utolérte Federert. A tenisztörténelem legfurcsább Roland Garrosán Nadal szinte erőszakos eltökéltséggel kerekedett a világelső fölé, akit kikergetett a párizsi salakpályáról. Lehet, hogy Djokovics a világelső, de itt Nadal uralkodik.”

FRANCIAORSZÁG
Le Monde
„Nadal meghosszabbította az uralkodását a Roland Garroson. Még a szezon egyetlen veretlen játékosa sem tudta ledönteni, vagy akár csak megingatni a szobrát.”

OLASZORSZÁG
Gazzetta dello Sport

„Nadal és Djokovics meccsének kiegyenlítettnek kellett volna lennie, teljesen nyílt végkimenetellel. Ehelyett az ördögi Nadal mindenkire rácáfolt, uralta a mérkőzést. 13. Roland Garros-siker, 20. Grand Slam-torna-győzelem: ezek a számok inkább földönkívüliek, mint emberiek.”

NAGY-BRITTANIA
Guardian

„Nadal megsemmisítette Djokovicsot és 13-adszor is megnyerte a francia nyílt bajnokságot”

Mirror
„A salak királya! Nadal megverte Djokovicsot és beállította Federer Grand Slam-rekordját.”

Daily Mail
„Nadal kiharcolta történelmi, 20. Grand Slam-győzelmét úgy, hogy simán, három szettben megverte Djokovicsot.”

The Sun
„Karrierje egyik legkomplettebb teljesítményével Nadal mindössze hét játékot veszített a döntőben.”

SZERBIA
24 Sata
„Rafa lesöpörte Novakot a pályáról, és beállította Federer GS-rekordját"

Blic
„Nadal legyőzte Djokovicsot a Roland Garros döntőjében. A szerb szettet sem tudott nyerni. A spanyol elképesztő teniszt mutatott be. Novak már mindent elért, kivéve azt, hogy legyőzze Nadalt a párizsi fináléban. Energia és szenvedély nélkül teniszezett.”

Kurir
„Djokovics egy lépéssel a történelem előtt befejezte. Kikapott egy fenomenális Nadaltól.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik