Tenisz: Krejcíková–Muguruza döntő Dubaiban

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.03.12. 21:02
null
Barbora Krejcíková ott van a döntőben (Fotó: AFP)
Barbora Krejcíková lesz Garbine Muguruza ellenfele az 1.835 millió dollár (567 millió forint) összdíjazású dubai kemény pályás női tenisztorna döntőjében.

 

Az első elődöntőben a kilencedik helyen kiemelt spanyol Garbine Muguruza a tizedikként rangsorolt belga Elise Mertenst búcsúztatta két játszmában.

A pénteki második elődöntőben a világranglistán 63. cseh játékos szintén két játszmában győzött a svájci Jil Teichmann (54.) ellen.

A párosban kétszeres, vegyes párosban háromszoros Grand Slam-torna-győztes Barbora Krejcíková egyéniben eddig egyszer, 2017-ben Nürnbergben jutott fináléba WTA-viadalon, akkor kikapott a holland Kiki Bertenstől.

WTA-TORNA, DUBAI (kemény pálya, 1 835 490 dollár összdíjazás)
EGYÉNI, ELŐDÖNTŐ
Krejcíková (cseh)–Teichmann (svájci) 7:5, 6:2
Muguruza (spanyol, 9.)–Mertens (belga, 10.) 6:4, 7:6 (7–5)

 

Az egy időben zajló, 334 ezer euró (120 millió forint) összdíjazású marseille-i kemény pályás férfi tenisztornán bejutott a legjobb négy közé az első helyen kiemelt Danyiil Medvegyev. Az orosz játékos két szettben győzte le az ötödikként rangsorolt olasz Jannik Sinnert a pénteki negyeddöntőben.

Medvegyev már biztosan második lesz hétfőtől az ATP világranglistáján. Ezzel 2005 júliusa óta ő az első, aki a Novak Djokovics, Roger Federer, Rafael Nadal, Andy Murray alkotta négyes tagjain kívül az első kettő közé férkőzik a rangsorban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik