Tenisz: Krejcíková és Medvegyev is tornát nyert az Öböl mentén

Vágólapra másolva!
2023.02.25. 19:26
null
Danyiil Medvegyev 17. tornagyőzelmét aratta (Fotó: Getty Images)
A cseh Barborá Krejcíková nyerte meg a 2.8 millió dollár (egymilliárd forint) összdíjazású dubai női kemény pályás tenisztornát. Eközben Dohában Danyiil Medvegyev sikerével ért véget az 1.3 millió dollár (493 millió forint) összdíjazású férfi kemény pályás tenisztorna.

 

A 27 éves Barborá Krejcíková a szombati fináléban meglepetésre rendkívül simán, 6:4, 6:2-re nyert a világelső lengyel Iga Swiatek ellen, aki a döntőig mindössze kilenc játékot veszítve jutott el.

A 2021-ben Roland Garros-győztes Krejcíková tavaly októberben hazai közönség előtt Ostravában is legyőzte az első számú női teniszezőt. A cseh hölgy – aki párosban hét Grand Slam-trófeával büszkélkedhet – pályafutása során hatodszor diadalmaskodott egyesben WTA-tornán.

Az orosz Danyiil Medvegyev a fináléban két szettben győzte le a 35 esztendős brit Andy Murrayt. A 27 éves orosznak ez volt a 29. döntője az ATP-sorozatban, és a tizenhetedik tornagyőzelmét aratta.

Marseille-ben az első helyen kiemelt lengyel Hubert Hurkacz és a hazai közönség előtt szereplő Benjamin Bonzi jutott be a kemény pályás torna fináléjába.

TENISZ
WTA DUBAI (2.8 millió dollár, kemény pálya)
DÖNTŐ

Krejcíková (cseh)–Swiatek (lengyel, 1.) 6:4, 6:2

ATP DOHA (1.3 millió dollár, kemény pálya)
DÖNTŐ
Medvegyev (orosz, 3.)–Murray (brit) 6:4, 6:4

ATP MARSEILLE (785 ezer euró, kemény pálya)
ELŐDÖNTŐ
Hurkacz (lengyel, 1.)–Bublik (kazah) 6:4, 7:6 (7–4)
Bonzi (francia)–Fils (francia) 6:4, 6:4

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik