Tenisz: Alcaraz esélyt sem adott Hacsanovnak a negyeddöntőben

Vágólapra másolva!
2022.07.22. 20:35
null
Carlos Alcaraz esélyt sem adott Hacsanovnak a negyeddöntőben (Fotó: AFP)
Az észt Anett Kontaveit és az amerikai Bernarda Pera jutott döntőbe a Hamburgban zajló salakpályás tenisztorna női versenyében, míg a férfiaknál az első helyen kiemelt spanyol Carlos Alcaraz kiütéses győzelemmel jutott elődöntőbe.

HAMBURGI TORNA

FÉRFIAK

Az első helyen kiemelt spanyol Carlos Alcaraz kiütéses győzelemmel jutott elődöntőbe a Hamburgban zajló salakpályás tenisztorna férfi versenyében.

A viadal favoritja pénteken a negyeddöntőben úgy nyert két játszmában a hetedikként rangsorolt orosz Karen Hacsanov ellen, hogy utóbbi az első szettben egyetlen gémhez sem jutott, a másodikban is csupán kettőhöz, és az egyoldalú összecsapáson a hét adogatójátéka közül ötöt vesztett el. A mérkőzés mindössze 1 óra 10 percig tartott.

Alcaraz a négy között a szlovák Alex Molcannal mérkőzik meg, aki úgy kerekedett a horvát Borna Coric fölé pénteken, hogy ellenfele az elbukott első szettet követően, a másodikban 0:2-ra állt, amikor feladta a küzdelmet.

Lorenzo Musetti a spanyol Alejandro Davidovichnál bizonyult jobbnak két szettben, mígFrancisco Cerúndolo az orosz Aszlan Karacevet múlta felül három játszmában.

Az olasz és az argentin teniszező korábban még nem mérkőzött meg egymással ATP-tornán.

NŐK

Bernarda Pera Budapest után Hamburgban is döntőzik (Fotó: AFP)
Bernarda Pera Budapest után Hamburgban is döntőzik (Fotó: AFP)

Az első helyen kiemelt, világranglista-második Kontaveit a 21 éves orosz Anasztaszja Potapovát győzte le 1 óra 44 perc alatt, míg Pera – aki múlt héten Budapesten pályafutása első fináléjában első tornagyőzelmét aratta – a hetedikként rangsorolt belga Maryna Zanevska ellen nyert 1 óra 22 perc alatt.

Kontaveit pályafutása 16. WTA-döntőjére készülhet, eddig hatszor győzött.

GSTAADI TORNA

A Gstaadban zajló 534 555 euró összdíjazású salakpályás férfitornán Dominic Thiem és Matteo Berrettini is elődöntőbe jutott.

A 2020-ban US Open-győztes Thiem a perui Juan Pablo Varillast győzte le simán, Berrettini ugyanakkor két szetten át alaposan megizzadt az ötödik helyen kiemelt Pedro Martínez ellen: a spanyol játékos a második játszmában a rövidítésben 5–2-nél két győztes pontra volt a továbbjutástól, a másodikként rangsorolt olasz azonban fordítani tudott.

A világranglistán hosszú kihagyása miatt jelenleg csak 274. Thiem a 2021-es madridi torna óta első elődöntőjére készülhet. A két játékos egymással találkozik a legjobb négy között.

Az első helyen kiemelt norvég Casper Ruud a viadal pénteki negyeddöntőjében egyaránt a rövidítésben eldőlt két játszmában, 2 óra 18 perc alatt múlta felül a spanyol Jaume Munart. A norvég teniszező az elődöntőben szintén spanyollal, a negyedik helyen kiemelt Albert Ramosszal találkozik.

ATP-TORNA, HAMBURG (1.77 millió euró, salak)
NEGYEDDÖNTŐ
Alcaraz (spanyol, 1.)–Hacsanov (orosz, 7.) 6:0, 6:2
Molcan (szlovák)–Coric (horvát) 7:6, 2:0-nál Coric feladta
KORÁBBAN
Musetti (olasz)–Davidovich (spanyol) 6:4, 6:3
Cerúndolo (argentin)–Karacev (orosz) 6:3, 4:6, 7:6

WTA-TORNA, HAMBURG (203 ezer euró, salak)
ELŐDÖNTŐ

Kontaveit (észt, 1.)–Potapova (orosz) 6:3, 7:5
Pera (amerikai)–Zanevska (belga, 7.) 6:2, 6:4

ATP 250-ES TORNA, GSTAAD (534 555 euró, salak)
NEGYEDDÖNTŐ

Ruud (norvég, 1.)–Munar (spanyol) 7:6, 7:6
Ramos (spanyol, 4.)–Jarry (chilei) 7:6, 4:6, 7:6
KORÁBBAN
Thiem (osztrák)–Varillas (perui) 6:4, 6:3
Berrettini (olasz, 2.)–Martínez (spanyol, 5.) 3:6, 7:6 (7–5), 6:1

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik