Emma Raducanu Jürgen Kloppot is lenyűgözte (Fotó: AFP)

Jürgen Klopp neve egybeforrt a labdarúgással. A jelenleg a Liverpoolt irányító, Bajnokok Ligája- és Premier League-győztes edzőről azonban kevesen tudják, hogy lelkes teniszrajongó. Klopp még csapata hétvégi, a Leeds United elleni bajnoki mérkőzésre való felkészülését is félbeszakította, hogy megtekinthesse a US Open szombati fináléját Emma Raducanu és Leylah Fernandez között.

Klopp elmondta, tetszett nekia fiatal teniszezőnők pályán mutatott teljesítménye, azonban Raducanu és Fernandez mérkőzés utáni beszéde még ennél is jobban felvillanyozta. A német tréner úgy vélekedett, az egymás, és a játék iránt mutatott alázatuk példa kell, hogy legyen minden élsportoló számára.

Klopp Raducanut méltatva hozzátette: „Amikor 18 éves vagy, és megnyered a US Open-t, az csak kemény munka eredménye lehet. Biztos, hogy Raducanu az évszázad tehetsége, de kemény munka nélkül nem lehet ott ezt megtenni. Most ott van, és látni őt mosolyogni a játék közben, ez a legszebb dolog, amit el tudok képzelni. Biztos, hogy sokkal többet fogom nézni a női teniszt, mint az elmúlt években.”