Tenisz: Keys műtét, Makarova három év után nyert tornát

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.08.07. 09:19
Madison Keys – miután az elődöntőben legyőzte az első kiemelt, wimbledoni bajnok Garbine Muguruzát – a fináléban is diadalmaskodott, s ezzel idei első tornagyőzelmét aratta az egyesült államokbeli Stanfordban rendezett kemény pályás női teniszversenyen. Washingtonban a hetedik kiemelt Jekatyerina Makarova győzött.

STANFORD. Madison Keys a honfitársával, Coco Vandeweghével szoros csatát vívott. Az első játszmában mindkét játékos hozta a saját adogatásait, így a rövidítés döntött, melyben 7–4-re nyert Keys. A második szettben szintén stabilan játszottak a felek, ám a későbbi győztesnek egyszer sikerült elnyernie riválisa szerváját, ami döntőnek bizonyult.STANFORD. Madison Keys a honfitársával, Coco Vandeweghével szoros csatát vívott. Az első játszmában mindkét játékos hozta a saját adogatásait, így a rövidítés döntött, melyben 7–4-re nyert Keys. A második szettben szintén stabilan játszottak a felek, ám a későbbi győztesnek egyszer sikerült elnyernie riválisa szerváját, ami döntőnek bizonyult.

Keys számára nem indult jól az idei év, az első két hónapban nem tudott játszani, miután megműtötték a bal csuklóját, ám visszatérése óta folyamatosan javult a formája. Most szinte a lehető legjobbkor diadalmaskodott, ez a siker nagy önbizalmat adhat neki a hónap végén kezdődő US Open előtt.

WTA-TORNA, STANFORD (710 900 dollár, kemény pálya)
Döntő

Keys (amerikai, 3.)–Vandeweghe (amerikai, 6.) 7:6 (7–4), 6:4

WASHINGTON. A döntőben Jekatyerina Makarova a negyedik kiemelt német Julia Görgesszel csapott össze, aki az elején jobban játszott nála. Az első játszmát Görges magabiztosan nyerte meg, a másodikban pedig rövidítés döntött. Ebben Makarova bizonyult jobbnak, akinek az egyenlítés szárnyakat adott, ugyanis a mindent eldöntő szettben esélyt sem adott a német teniszezőnek (6:0).

Makarova több mint három év után tudott újra WTA-tornát nyerni.

WTA-TORNA, WASHINGTON (226 750 dollár, kemény pálya)
Döntő

Makarova (orosz, 7.)–Görges (német, 3.) 3:6, 7:6 (7–2), 6:0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik