Tenisz: két magyar kezd főtáblán Indian Wellsben

MTI/K. B.MTI/K. B.
Vágólapra másolva!
2022.03.06. 17:46
null
Bondár Anna az Indian Wells-i torna főtábláján indulhat (Fotó: Hajdú-Bihari Napló/Kiss Annamerie)
Fucsovics Márton mellett Bondár Anna is főtáblás lesz a jövő héten kezdődő Indian Wells-i kemény pályás tenisztornán – írja az MTI, amely arról is beszámolt, hogy a kínai Csang Su-aj nyerte meg a 239 ezer dollár (79.2 millió forint) összdíjazású lyoni kemény pályás viadalt.

 

Az Indian Wells-i verseny honlapja szerint a WTA-rangsorban jelenleg 79. – hétfőtől várhatóan 76. – Bondár annak köszönheti biztos főtáblás helyét, hogy a világelső Ashleigh Barty mellett az amerikai Danielle Collins is visszalépett tornától, így pedig a legelőkelőbben jegyzett magyar játékos alanyi jogon szerepelhet a 96-os főtáblán.

Honfitársai közül – jelen állás szerint – Udvardy Panna (83.) a selejtező negyedik kiemeltje lesz, míg Gálfi Dalmát (104.) ugyanitt a 14. helyen rangsorolják.

A férfiak között Fucsovics Márton (35.) szerepel a kaliforniai viadalon, amely neki csütörtökön, a női főtábla pedig szerdán rajtol. A férfi viadal 8.5 millió dollár, míg a női 8.3 millió dollár összdíjazású.

Lyonban véget ért a WTA 250-es torna, amelyet a kínai Csang Su-aj nyert meg. A világranglistán 64. játékos az ukrán Dajana Jasztremszkával (140.) találkozott a vasárnapi fináléban, és nagy csatában, szetthátrányból fordítva, 3:6, 6:3, 6:4-re győzött.

A 33 éves Csang pályafutása során ötödször játszott és harmadszor nyert döntőt a WTA-sorozatban, ugyanakkor először tudott szülőhazáján kívül diadalmaskodni: 2013-ban és 2017-ben is Kantonban ünnepelhetett tornagyőzelmet egyéniben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik