Aus. Open: Djokovics három és fél órás csatában fordított Zverev ellen

Vágólapra másolva!
2021.02.16. 14:52
null
Novak Djokovics kilencedszer jutott be az Australian Open elődöntőjébe (Fotó: AFP)
A Melbourne-ben zajló Australian Open férfi egyes negyeddöntőjében a címvédő Novak Djokovics négy szettben legyőzte Alexander Zverevet, így bejutott a legjobb négy közé. A világranglista 114. helyén álló Aszlan Karacev meglepetésre szintén továbbjutott, ő a szerbhez hasonlóan négy szettben múlta felül az előző körben a Grand Slam-győztes Dominic Thiemet kiejtő Grigor Dimitrovot.

A nyolcszoros melbourne-i bajnok szerb világelső hátrányból fordítva, 3 óra 34 perc alatt nyert.

A pályafutása 18. Grand Slam-győzelmére hajtó Djokovicsnak ez volt a 80. sikere az Australian Openen – nyolc vereség mellett –, és kilencedszer jutott be a torna elődöntőjébe.

A másik keddi negyeddöntőben az első szettet 6:2-re a bolgár Dimitrov nyerte, ezt követően Karacev dominálta a mérkőzést. Az orosz 6:4-re nyert a második játszmában, majd a következő kettőben csupán három játékot engedélyezett Dimitrovnak.

A bolgárt – aki ezt a meccset megelőzően még szettet sem vesztett a tornán – sérülés miatt ápolni kellett a harmadik szett után.

A világranglista 114. helyén álló, 27 éves Karacev történelmet írt a mérkőzésen, ugyanis ő az első férfi a profi érában, aki pályafutása első Grand Slam-tornáján máris elődöntőbe jutott.

AUSTRALIAN OPEN, Melbourne, (kemény pálya, 80 000 000 ausztrál dollár összdíjazás) – (Tv: Eurosport, Eurosport2)
FÉRFI EGYES
NEGYEDDÖNTŐ

Karacev (orosz)–Dimitrov (bolgár, 18.) 2:6, 6:4, 6:1, 6:2
Djokovics (szerb, 1.)–A. Zverev (német, 6.) 6:7 (6–8), 6:2, 6:4, 7:6 (8–6)
Szerda
Rubljov (orosz, 7.)–Medvegyev (orosz, 4.)
Cicipasz (görög, 5.)–Nadal (spanyol, 2.)

A nőknél a háromszoros Grand Slam-győztes Oszaka Naomi két szettben, 6:2, 6:3-mal búcsúztatta a világranglistán 71. tajvani Hszie Szu-vejt.

A japán teniszezőre az elődöntőben Serena Williams vár, aki Simona Halepet győzte le. A hétszeres melbourne-i bajnok amerikai játékos és a hozzá hasonlóan volt világelső román teniszező mérkőzését végig előbbi irányította, különösen fogadóként volt magabiztos. Bár az 1 óra 22 perces csata során 33 ki nem kényszerített hiba került a neve mellé, a nyerő ütések terén sokkal jobb volt ellenfelénél, 24–9-re nyert ebben a mutatóban.

Williams legutóbb 2017-ben, éppen Ausztráliában nyert Grand Slam-tornát, azóta üldözi a 24. sikert, amellyel beállítaná az ausztrál Margaret Court rekordját.

NŐI EGYES
NEGYEDDÖNTŐ

Oszaka (japán, 3.)–Hszie Szu-vej (tajvani) 6:2, 6:2
S. Williams (amerikai, 10.)–Halep (román, 2.) 6:3, 6:3
Szerda
Barty (ausztrál, 1.)–Muchová (cseh, 25.)
Brady (amerikai, 22.)–Pegula (amerikai)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik