Tenisz: Isner búcsúzott Delray Beachben és nagy bejelentést tett

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2021.01.12. 10:46
null
Isner második kiemeltként esett ki (Fotó: Getty Images)
Meglepő eredményeket hozott a két hétfő esti negyeddöntő a floridai Delray Beachben zajló, 350 ezer dollár (105 millió forint) összdíjazású kemény pályás férfi tenisztornán.

 

Két amerikai kiemelt, John Isner (2.) és Frances Tiafoe (8.) is búcsúzni kényszerült, előbbi a Grand Slam-győztes Petr Korda fiától, az amerikai színekben versenyző Sebastian Kordától kapott ki három játszmában, utóbbit pedig a brit Cameron Norrie győzte le, ugyancsak döntő szettben.

A nap krónikájához tartozik, hogy a világranglista 789. helyén álló amerikai Christian Harrisont 3000 dollárra bírságolták, mert a maszkviselési kötelezettség miatt nem volt hajlandó részt venni a szombati mérkőzése utáni pályaszéli interjún. A 26 éves játékos a múlt héten már a közösségi médiában is felszólalt a kötelező maszkviselés ellen, most pedig azt írta, nem volt tisztában vele, hogy a tévés interjúk alatt mindenképpen maszkot kell hordania.

Hozzátette: az ATP illetékese azt mondta neki, hogy a büntetést visszavonják, ha fellebbez, és megígéri, hogy betartja a szabályokat, még akkor is, ha nem ért egyet velük.

Honfitársa, John Isner a kiesése után bejelentette, hogy nem indul a februárra halasztott ausztrál nyílt bajnokságon. Mint kifejtette, az egészségügyi irányelvek és a koronavírus-járvány miatti óvintézkedések következtében rendkívül hosszú időt kellene a családjától távol töltenie, és ezt a kétéves lánya, illetve az egyéves fia miatt nem akarja.

Korábban már a svájci Roger Federer és a francia Jo-Wilfried Tsonga is bejelentette, hogy nem indul Melbourne-ben.

ATP 250-ES TORNA, DELRAY BEACH (350 ezer dollár, kemény pálya)
NEGYEDDÖNTŐ

Korda (amerikai)–Isner (amerikai, 2.) 6:3, 4:6, 6:3
Norrie (brit)–Tiafoe (amerikai, 8.) 6:0, 3:6, 6:4
Korábban
Harrison (amerikai)–Mager (olasz) 7:6 (7–2), 6:4
Hurkacz (lengyel, 4.)–Quiroz (ecuadori) 6:4, 6:4

Az elődöntő párosításai
Harrison (amerikai)–Hurkacz (lengyel, 4.)
Norrie (brit)–Korda (amerikai)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik