Tenisz: ismét megsérült Piros Zsombor bokája

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.05.02. 17:38
null
Piros Zsombor (Fotó: Dömötör Csaba)
Ismét megsérült a bokája, de nincs veszélyben Piros Zsombor szereplése a francia nemzetközi teniszbajnokságon.

 

A világranglista 118. helyén álló Piros Zsombor a szlovák színekben versenyző nádszegi Gombos Norberttel találkozott kedden a prágai salakpályás ATP-challengertorna első fordulójában, és az első szettben 2:2-es állásnál fel kellett adnia a mérkőzést.

Az ötödik helyen kiemelt Piros az MTI-nek elmondta, a cseh fővárosban elég rossz, mérkőzésre épphogy alkalmas állapotú, nagyon mély és saras a pálya. Másrészt érezte a mögötte lévő tíz hetet, hiszen ennyit még sosem játszott sorozatban, ennek a két körülménynek tudható be a sérülése.

A 23 éves sportoló kifejtette, a meccs elején volt egy ballábas csúszása, amely során letapadt és kificamodott a bal bokája. Eleinte azt remélte, képes lesz folytatni a találkozót, a helyi orvos bekötötte, rögzítette a lábát, de hiába.

„Megpróbáltam elindulni egy fonákra, de esélytelen volt, hogy száz százalékkal rárobbanjak. Szerintem nem szakadt el, de megnyúltak a külső bokaszalagjaim” – nyilatkozta.

Piros hozzátette, a pontos diagnózist szerdán, Magyarországon tudja meg az MRI-vizsgálat után. A bal bokája negyedszer ficamodott ki, a legutóbbi két alkalommal súlyosabb volt a sérülése, akkor részlegesen elszakadtak a szalagjai, most viszont tud sétálni, nincs szüksége mankóra.

A 2017-es ausztrál nyílt bajnokság juniorbajnoka elárulta, a jövő héten is Prágában versenyezne.

„Hátha csoda történik, de valószínűleg nem fogok kockáztatni a Roland Garros előtt két héttel” – mondta.

Úgy véli, ezen a héten is pihennie kellett volna játék helyett, de kevés ilyen lehetőség adódik számára, mint a mostani: a wimbledoni főtábláért játszott volna ebben a három hétben, hiszen már csak kevés pont kellene hozzá, hogy ne kelljen szerepelnie a selejtezőben. Hangsúlyozta, ezt is meg akarta próbálni, de az amerikai nyílt bajnokság a legfőbb célja idén, és a legjobb száz közé kerülés a világranglistán.

A prágai mezőny másik magyar tagja, Valkusz Máté kedden 6:4, 1:6, 6:1-re kikapott a szlovák Lukas Kleintől, így ő is kiesett.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik