Tenisz: ismét edzésbe állt a világelső Ashleigh Barty

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.10.31. 12:45
null
Barty tavasz óta nem készült együtt az edzőjével (Fotó: AFP)
Újra edzésbe állt Ashleigh Barty ausztrál teniszező, a női világranglista vezetője – tudtuk meg a Magyar Távirati Irodától.

A 24 éves játékos márciustól egészen a közelmúltig nem találkozott az edzőjével, mert a koronavírus-járvány miatt Ausztráliában lezárták az államhatárokat, és Craig Tyzzer Melbourne-ben, ő pedig queenslandi otthonában ragadt – számolt be az MTI.

Barty legutóbb februárban, a dohai tornán versenyzett, majd nyáron úgy döntött, hogy az egészségügyi kockázatok miatt kihagyja a US Opent, sőt címvédő létére a Roland Garroson sem indult. Szabadidejében sokat golfozott, légzőgyakorlatokat végzett Patrick Rafter korábbi világelső teniszező vezetésével, illetve kedvenc csapata, az ausztrálfutball-bajnokságban szereplő Richmond Tigers szinte minden hazai mérkőzését a helyszínen tekintette meg – teszi hozzá a távirati iroda.

Mindezek ellenére Barty lesz a világranglista év végi éllovasa, mivel a női versenysorozatot szervező WTA a világjárvány miatt kiigazította a rangsort.

Az MTI emlékeztetett, a játékos elmondta, a profi tenisz legnagyobb kihívása, hogy soha nem lehetnek otthon egyszerre két-három hétnél tovább, ezért áldásnak tekinti, hogy ebben a kényszerszünetben két-három hónapnál is többet tölthetett otthon. Hozzátette, sikerült felfrissülnie, és most már arra összpontosít, hogy a lehető legjobban felkészüljön a januári ausztrál nemzetközi bajnokságra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik