Tenisz: imádja a kürtőskalácsot a britek reménysége

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.25. 22:56
null
Konta Johanna betegséggel küzdve jutott a negyeddöntőig Eastbourne-ben (Fotó: Action Images)
A szabadkártyával induló Konta Johanna a negyeddöntőig menetelt az Eastbourne-i füves pályás teniszversenyen, amiben egy magyar tulajdonú kávézónak is szerepe lehetett.

 

Konta Johanna az ausztráliai Sydneyben született magyar szülők gyermekeként, 2012 óta azonban brit színekben versenyez. A 24 éves teniszező a 146. helyen áll a világranglistán – ezzel új hazája második legjobb női játékosa Heather Watson mögött –, Eastbourne-ben azonban szabadkártyásként a rangsor 34. (Zarina Dijasz), 8. (Jekatyerina Makarova) és 20. (Garbine Muguruza) helyezettjét is legyőzte, mielőtt a negyeddöntőben kikapott a svájci Belinda Bencictől (31.).

A The Telegraph hosszabb írásban emlékezett meg Konta meneteléséről, amelyhez egy Eastbourne-ben üzemelő kávézónak is köze van. Az Eucalyptus and Paprika Tea House elnevezésű vendéglátóipari egységet bizonyos Ádám Ferenc üzemelteti, és a városban zajló WTA-verseny idején évek óta kis túlzással Konta második otthonának tekinthető, nem mellékesen a teniszezőhöz hasonlóan magyar-ausztrál „gyökerű”.

„Jó beszélgetni egy magyar anyanyelvű emberrel, visszajáró vendégünk, amióta megnyitottunk – mondta Ádám Ferenc, aki korábbi ausztrál kedvesével nyitotta meg a helyet. – Mi vagyunk a tökéletes kávézó a számára. Wimbledont biztos kiemelt figyelemmel követem majd.”

A magyar tulajdonos elárulta azt is, mi Konta Johanna egyik kedvence: „Nem tudom, elmondhatom-e a különleges rendelését. Kürtőskalács, szereti az ilyen speciális finomságokat.”

Ki tudja, talán ez a cikk is hozzájárul ahhoz, hogy az angolok megismerjék ezt a székely-magyar édességet.

Az Eucalyptus and Paprika Tea House
Az Eucalyptus and Paprika Tea House

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik