Tenisz: három elődöntős már megvan a női vb-n

MTI/K. B.MTI/K. B.
Vágólapra másolva!
2021.11.15. 09:00
null
Garbine Muguruza öröme (Fotó: AFP)
Garbine Muguruza legyőzte Anett Kontaveitet a mexikói Guadalajarában zajló női tenisz-világbajnokságon, így eldőlt, hogy az észt riválisa mellett ő jutott tovább a Teotihuacan-csoportból – írja a Magyar Távirati Iroda.

 

A hatodik kiemelt spanyol két szettben bizonyult jobbnak az első két mérkőzését megnyerő, nyolcaddikként rangsorolt észt ellenfelénél, így ők ketten, valamint a cseh Karolína Plísková két győzelemmel zártak a Teotihuacan-csoportban – utóbbi maradt le az elődöntőről.

A Chichen Itzá elnevezésű négyesben a spanyol Paula Badosának két győzelme van, így ő biztosan továbbjutott. A WTA-világbajnokság történetében most először fordult elő olyan, hogy két spanyol jutott a legjobb négy közé. Badosa csoportjában a görög Maria Szakkari ás a fehéroroszt Arina Szabalenka egy-egy sikernél jár, a lengyel Iga Swiatek pedig még nem nyert mérkőzést.

A vb-nek eredetileg a kínai Sencsen adott volna otthont, de a koronavírus-járvány miatt a WTA egyetlen alkalomra Guadalajarába helyezte át a nyolcfős tornát, amelyen a csoportok első két helyezettje jut be az elődöntőbe.

WTA-VB, GUADALAJARA
Teotihuacan-csoport
Garbine Muguruza (spanyol, 6.)–Anett Kontaveit (észt, 8.) 6:4, 6:4
Karolína Plísková (cseh, 3.)–Barbora Krejcíková (cseh, 2.) 0:6, 6:4, 6:4
A csoport végeredménye: 1. Muguruza 2/1, 2. Kontaveit 2/1, 3. Ka. Plísková 2/1, 4. Krejciková 0/3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik