Golfozóként folytatja Ashleigh Barty (Fotó: AFP)

 

 
Gyerekkönyv írásába kezdett a visszavonult Barty
A volt világelső golfozni küldi a visszavonult Bartyt
Nem Barty az első, aki fiatalon vonul vissza
Sokkoló bejelentés – visszavonult a női világelső!

A 25 éves ausztrál játékos márciusban, teljesen váratlanul jelentette be visszavonulását, s már akkor arról lehetett hallani, hogy esetleg a golfpályán kezd új karrierbe.

A háromszoros Grand Slam-győztes Barty az Egyesült Államok-A világ többi része párharcban utóbbi együttest erősíti majd. Mindkét csapatnak major-győztes golfozó lesz a kapitánya, az amerikainak Fred Couples, a másiknak a dél-afrikai Ernie Els.

Az Icons Series nevű sorozat első versenyét júniusban rendezik New Jerseyben, majd a tervek szerint európai, ázsiai és ausztráliai viadalok következnek.

Bartyn kívül olyan hírességek szerepelnek majd a versenyeken, mint Pep Guardiola, Harry Kane, Michael Phelps, Canelo Álvarez, Oscar De La Hoya vagy Ben Roethlisberger.

NEM ELŐSZÖR
Barty nem először hagy fel a tenisszel: 2014 végén,16 évesen a US Open után közölte, hogy egy ideig nem fog teniszütőt a kezébe, és a pályafutása első sikereit éppen csak elérő ausztrál hölgy krikettre váltott. Bő másfél év kihagyás után, 2016 februárjában jelentette be, hogy visszatér a teniszhez.