Tenisz: Gálfi kiesett, Bondár párosban is elköszönt Parmától

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2022.09.28. 12:24
null
Gálfinak szerdán nem igazán ment (Fotó: Dömötör Csaba)
Gálfi Dalma nem jutott be a negyeddöntőbe szerdán a Parmában zajló 252 ezer dollár (100.8 millió forint) összdíjazású női salakpályás tenisztornán, ahol Bondár Anna párosban is befejezte szereplését – számolt be róla az MTI.

A világranglistán 91. Gálfi Dalma a hat hellyel mögötte álló Maryna Zanevskával csapott össze, aki Ukrajnában született, de 2016 óta belga színekben indul. Az ellenfél legutóbb két hete versenyzett Bukarestben, ahol a későbbi döntős Jani Réka állította meg őt a négy között.

Ami az egymás elleni mérleget illeti, első találkozójukat 2019-ben a balatonfüredi teniszező nyerte egy kisebb spanyol viadalon, majd tavaly kétszer is Zanevska bizonyult jobbnak Chicagóban és Katalóniában.

A negyedik csatában a sokat rontó magyar 0:2 után hozott egy gémet, de a következő négy a 29 éves riválisé lett, aki 32 perc elteltével szettelőnybe került. Zanevska 91, a vállán, a térdén és a sarkán is kötéssel játszó Gálfi csupán 36 százalékban nyerte meg a pontokat az első szervái után.

A folytatásban 3:4-ig mind a ketten hozták az adogatásukat, ám ekkor a belga semmire brékelte Gálfit, majd a saját szerváját is vesztett labdamenet nélkül nyerte, így sorozatban nyolc győztes ponttal zárta le az 1 óra 15 perces összecsapást.

A szomszédos pályán eközben Bondár Anna párosban lépett pályára, a belga Kimberley Zimmermann-nal az első helyen emelték ki őket az olasz szervezők. A magyar-belga kettős csak hét gémet tudott nyerni a lengyel Paula Kania-Chodun és a cseh Renata Vorácová ellen, így 1 óra 20 perc után véget ért számukra a verseny.

Ezzel a magyarok számára egyesben befejeződött a parmai viadal, hiszen Jani Réka, Udvardy Panna és Bondár Anna kedden az első körben kiesett. Babos Tímea az amerikai Angela Kulikovval az oldalán csütörtökön lép pályára a párosok negyeddöntőjében a holland Arantxa Rus és a szlovén Tamara Zidansek ellen.

WTA 250-ES TORNA, PARMA (251 750 dollár, salak)
EGYES, NYOLCADDÖNTŐ
Maryna Zanevska (belga)–Gálfi Dalma 6:1, 6:3
PÁROS, NYOLCADDÖNTŐ
Paula Kania-Chodun, Renata Vorácová (lengyel, cseh)–Bondár Anna, Kimberley Zimmermann (magyar, belga, 1.) 6:4, 6:3

Denis Shapovalov és Radu Albot is bejutott a negyeddöntőbe szerdán az 1.1 millió dollár (463 millió forint) összdíjazású szöuli férfi kemény pályás tenisztornán.

A negyedik helyen kiemelt kanadai játékos a nyolcaddöntőben a spanyol Jaume Munart búcsúztatta két szoros szettben, míg a moldovai Albot az amerikai Steve Johnsont győzte le két rövidítéses játszmában.

ATP 250-ES TORNA, SZÖUL (1 237 570 dollár, kemény pálya)
1. FORDULÓ (a 16 közé jutásért)

Daniel (japán)–E. Gómez (ecuadori) 6:4, 6:4
NYOLCADDÖNTŐ

Shapovalov (kanadai, 4.)–Munar (spanyol) 7:5, 6:4
Albot (moldovai)–Johnson (amerikai) 7:6 (7–3), 7:6 (7–3)

(MTI)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik