Tenisz: Gálfi három szettben kikapott Putyincevától a budapesti elődöntőben

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2021.07.17. 18:14
null
Gálfi Dalma a szombati mérkőzésen (Fotó: Árvai Károly)
Gálfi Dalmának nem sikerült bejutnia a döntőbe a 235 ezer dollár (71.6 millió forint) összdíjazású budapesti salakpályás női tenisztornán: a magyar játékosnak voltak jó periódusai az első kiemelt, a kazah Julija Putyinceva elleni szombati elődöntőben, de három játszmában kikapott tőle.

 

A mérkőzés első gémjében Julija Putyinceva azonnal elvette Gálfi Dalma adogatását, majd 3:1-nél megtette ezt másodszor is, így az első játszmát viszonylag könnyedén, az első szettlabdát értékesítve megnyerte 6:2-re.

A második játszma első brékje Gálfi nevéhez fűződött, a magyar játékos elhúzott 3:0-ra, csakhogy 3:1-es vezetésénél kazah riválisa is elcsent egy adogatógémet tőle. Aztán 3:3-nál Gálfi újra kézbe vette az irányítást, saját megnyert adogatása után elnyerte a kazahét, majd a meccs folyamán először semmire hozta a saját szervajátékát – ezzel zsebben volt a második játszma (3:6).

A döntő szett első gémjében két kettős hiba érzékeltette Putyinceva elbizonytalanodását, az utolsó két labdamenetben is csak a második szervája ment az adogatóudvarba, de Gálfi nem tudta ezt meglovagolni – két ki nem kényszerített hibával „átengedte” a pontot. A hibákra ráment a saját adogatójáték is, majd Putyinceva még egy gémet behúzott – aztán 3:0-nál orvosi segítséget kért: a vádliját és a csuklóját is kezelték.

Úgy tűnt, a jó tízperces kényszerszünet jót tett Gálfinak, hozta a saját adogatását, csakhogy az ígéretes nekirugaszkodás ellenére brékre nem futotta, majd a saját adogatását is elveszítette. 5:1-nél összejött az adogatáslopás, felcsillant egy halvány reménysugár a magyar játékos előtt, azonban saját szervagémjét a mérkőzés folyamán immár hatodszor is elveszítette – ezzel 6:2-re a harmadik játszmát, valamint 2:1-re a mérkőzést is.

Mint korábban beszámoltunk róla, Stollár Fanny – a román Mihaela Buzarnescu oldalán – megnyerte a páros versenyt a budapesti tornán.

WTA 250-ES TORNA, BUDAPEST (235 000 dollár, salak)
EGYES, ELŐDÖNTŐ
Julija Putyinceva (kazah, 1.)–Gálfi Dalma 6:2, 3:6, 6:2
Anhelina Kalinyina (ukrán)–Danielle Collins (amerikai, 2.) 7:6, 4:1-nél Collins sérülés miatt feladta
PÁROS, DÖNTŐ

Stollár Fanny, Mihaela Buzarnescu (magyar, román)–Aliona Bolsova, Tamara Korpatsch (spanyol, német) 6:4, 6:4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik