Tenisz: Gálfi Dalma nyerte meg a Hungarospa-kupát

GYŐRI FERENCGYŐRI FERENC
Vágólapra másolva!
2020.07.24. 14:35
null
Gálfi Dalma nyerte a Hungarospa-kupát (Fotó: Dömötör Csaba)
Az első alkalommal lebonyolított meghívásos torna helyosztóit nagy érdeklődés övezte, a győztes Gálfi Dalma szettveszteség nélkül hódította el az impozáns vándorserleget, a fináléban Bondár Annát verte.

A kétnapos hajdúszoboszlói salakos tenisztorna helyosztóit rendezték pénteken. Ezúttal eső és szél sem nehezítette a játékosok feladatát, verőfényes napsütésben állhattak oda a mérkőzésekhez.

Az első találkozót az ötödik helyért Nagy Adrienn és a sérült Drahota-Szabó Dorka helyére beugró Tóth Amarissa játszotta. Nagy jól kezdett, de valami megint megállította a lendületét és a jelek szerint ez nem az a verseny volt, amelyen mentálisan át tudta volna programozni magát, amikor gödörbe került, így némileg váratlanul a harmadik szoboszlói mérkőzését is elveszítette – Tóth viszont nagyon örült a győzelemnek, ami teljesen érthető, hiszen csütörtökön tudta meg, hogy jelenése lesz péntek délelőtt, arról nem is beszélve, hogy csupán 17 esztendős.

Nagy Adriennhez hasonlóan biztos, hogy Jani Réka sem ilyen szereplésről álmodott, a ranglistahelyezések alapján a viadal első számú teniszezője két lejátszott mérkőzésén összesen három gémet nyert, Drahota-Szabó nem állt ki ellene, így játszhatott a harmadik helyért. Amelyet ellentmondást nem tűrő teljesítménnyel a korábban a top 100 környékén is megforduló Stollár Fanny szerzett meg.

A döntőt kifejezetten szép számú nézőközönség tekintette meg a HungaroSpa Sportcentrum területén, nem meglepő módon inkább a hamarosan a Hajdúszoboszlói Sportegyesülethez igazoló Bondár Annának szurkoltak az érdeklődők, de természetesen a rivális Gálfi Dalma mutatós mozdulatait is taps kísérte. Az első szettet hibátlanul lehozta Gálfi, a másodikban ugyanakkor gondjai adódtak, és a feljavuló Bondár brékelőnybe került, ám 3:2, 30–15-nél ziccert ütött a hálóba, ami újabb fordulatot eredményezett. Innentől kezdve már nem nyert gémet, Gálfi Dalma diadalmaskodott a hatfős, meghívásos versenyen.

Jó nagy, impozáns vándorkupát kapott jutalmul – ami azt jelenti, hogy a tervek szerint jövőre is megrendezik ezt a hangulatos tornát.

HUNGAROSPA-KUPA, HAJDÚSZOBOSZLÓ, SALAK
Döntő:
Gálfi Dalma–Bondár Anna 4:0, 5:3
A 3. helyért: Stollár Fanny–Jani Réka 4:1, 4:1
Az 5. helyért: Tóth Amarissa–Nagy Adrienn 4:2, 4:2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik