Tenisz: Gálfi-búcsú két szettben Indian Wellstől

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2022.03.10. 22:53
null
Gálfi Dalma a selejtezőből kvalifikált a főtáblára, ott azonban már nem jött össze a győzelem Indian Wellsben (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
Gálfi Dalma a nyitó körben búcsúzott az Indian Wells-i kemény pályás tenisztornán – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

 

A selejtezőből feljutott magyar játékos – aki 105. a világranglistán – csütörtökön Alison Van Uytvanckkal (58.) találkozott, pályafutása során először. A belga ellenfél 2018-ban és 2019-ben is megnyerte a budapesti fedettpályás WTA-versenyt, Indian Wellsben viszont csak a második forduló volt az eddigi legjobbja.

A kaliforniai összecsapáson a 27 éves van Uytvanck 1:1 után 4:1-re elhúzott, ám a balatonfüredi teniszező remek alapvonalütésekkel csakhamar utolérte őt, majd 4:5-nél ásszal hárított egy brék- és szettlabdát. A játszmát lezáró rövidítésben Gálfi 2-1 után már csak egy labdamenetet nyert, így 57 perc elteltével szetthátrányba került.

A folytatásban a belga 3:1-re meglépett, ám 5:2-nél nem tudta kiszerválni a mérkőzést, mert a magyar játékos visszabrékelt. A következő lehetőséggel azonban már élt Van Uytvanck, és 1 óra 44 perc után lezárta a meccset – tudósított a távirati iroda.

Ami a többi magyart illeti, a világranglistán 75. helyezésével a legjobb magyar női játékosnak számító Bondár Anna szerdán 7:5, 6:3-ra kikapott a horvát Petra Martictól – idézte fel az MTI.

TENISZ
INDIAN WELLS (KEMÉNY PÁLYA, 8 300 000 dollár)
Női egyes
1. forduló
Alison Van Uytvanck (belga)–Gálfi Dalma 7:6 (7–3), 6:4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik