Tenisz: Fucsovics újra győzött, főtáblás Rotterdamban

Vágólapra másolva!
2021.02.28. 13:49
null
Fucsovics folytathatja Rotterdamban (Fotó: AFP)
A selejtezőben első helyen kiemelt – a világranglista 58. pozíciójában álló – Fucsovics Márton főtáblára jutott a rotterdami ATP 500-as tenisztornán, miután a világranglistán 90. helyezett, ötödik kiemelt francia Pierre-Hugues Herbert ellen 97 perc alatt 6:4, 6:3-ra győzött.

A találkozót a korábban a világranglistán 36. helyig jutó francia kezdte jobban, elvette Fucsovics első adogatójátékát, ám a magyar éljátékos azonnal visszabrékelt. A felek 4:4-ig jobbára magabiztosan érvényesültek a szerváikkal, amikor Fucsovics ismét fogadóként nyert játékot, majd 15-re hozta a saját szerváját és vele együtt az első szettet is 6:4-re.

A második játszmát Fucsovics indította jobban, 1:1-nél elvette Herbert játékát, aztán nagy csatában, két bréklabdát hárítva, négyszeri egyenlő után hozta a saját adogatását. Legközelebb Fucsovics 5:3-as vezetésénél hozott bréklabdát a mérkőzés, s mivel ekkor a francia adogatott, ez egyben meccslabdát is jelentett a nyíregyházi teniszezőnek, aki ezt ki is használta, a második szettet is megnyerve felkerült a viadal főtáblájára.

A torna hivatalos honlapján egyelőre nem közölték, hogy a selejtezőből főtáblára jutó négy játékos kivel csap össze az első fordulóban, azonban a sorsolás már elkészült, ami alapján egyelőre az tudható, hogy Fucsovics az első körben az amerikai Reilly Opelka, a francia Ugo Humbert, a 4. kiemelt orosz Andrej Rubljov, vagy a grúz Nikoloz Baszilasvili valamelyike ellen lép pályára.

FRISSÍTÉS, 16.20:

Délutánra aztán kiderült, Fucsovics elkerülte Rubljovot: az első fordulóban az amerikai Reilly Opelka lesz az ellenfele, a mérkőzés hétfőn a center pálya esti programjának második találkozója lesz, várhatóan 21.00 óra körül kezdődik.

TENISZ
ATP 500-AS TORNA, ROTTERDAM (2 098 480 dollár, kemény pálya)
SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ
Fucsovics Márton (1.)–Pierre-Hugues Herbert (francia, 5.) 6:4, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik