Tenisz: Fucsovics Márton jó meccsre számít Cameron Norrie ellen

GY. F.GY. F.
Vágólapra másolva!
2022.04.21. 09:08
null
Fucsovics Márton szerdán elkapta a fonalat (Fotó: Mirkó István/Magyar Nemzet)
Fucsovics Márton már a nyolcaddöntőben jár a barcelonai 500-as tornán, és elmondása szerint a Delbonis elleni játékkal a Roland Garroson is kiegyezne.

Szerdán 6:2, 6:1-re kiütötte a barcelonai 500-as ATP-torna második fordulójában az argentin Federico Delbonist Fucsovics Márton, aki csütörtök délután a negyeddöntőbe jutásért játszhat a brit Cameron Norrie ellen, vagyis a világranglista tizedik helyezettjével csap össze, korábban háromból háromszor kikapott tőle. Salakos versenyen legutóbb a 2020-as Roland Garroson nyert egymást követő három mérkőzést a nyíregyházi teniszező, ugyanakkor eddigi egyetlen ATP-tornagyőzelmét is a vörös borításon szerezte még négy évvel ezelőtt Genfben.

A világon 53.-ként jegyzett játékosunk Spanyolországban is a Nemzeti Sport rendelkezésére állt, hogy röviden válaszoljon a kérdéseinkre.

„Nem gondolnám, hogy nagyszerűen sikerült volna az idei évkezdésem, van bennem némi hiányérzet az elvesztett meccsekkel kapcsolatban – így a 30 éves Fucsovics. – Viszont bizakodó vagyok, mert jó formában érzem magam jelenleg, remekül sikerült a felkészülésem a salakos szezonra, ezúttal szerencsére semmi sem akadályozta az átállást kemény pályáról. A Roland Garrost illetően azért még felesleges lenne találgatásokba bocsátkozni, egy akkora versenyen nagyon sok a változó, amiket figyelembe kell venni, de remélem, jól szerepelek majd. Itt, Barcelonában szerdán nagyon kijött a lépés, ennek Delbonis itta meg a levét – nos, ezzel a játékkal kiegyeznék Párizsban is! Norrie következik az ellenfelek sorában, és szerintem lehet esélyem ellene, jó meccset játszhatok vele. Nem csapkod, szépen lehet labdázni vele.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik