Tenisz: Fucsovics két szettben kikapott Sonegótól Monte-Carlóban

MTI, Cs. M., K. R.MTI, Cs. M., K. R.
Vágólapra másolva!
2021.04.13. 18:01
null
Fucsovics Márton kiesett a monte-carlói tornáról (Fotó: AFP)
Az olasz Lorenzo Sonego 6:3, 6:4-re legyőzte két szettben Fucsovics Mártont kedden az ATP 1000-es monte-carlói férfi tenisztorna 1. fordulójában.

A 29 éves magyar játékos ötödször találkozott a 25 éves, a világranglistán 28. olasz riválisával, akit ezt megelőzően háromszor legyőzött: alacsonyabb rangú tornákon 1–1-re állnak, az ATP-sorozatban Fucsovics 2–0-ra vezetett. Tavalyelőtt Münchenben, ugyancsak salakon három, szintén 2019-ben, Bécsben kemény pályán két játszmában nyert a rangsorban 40. magyar.

GYEREKKORA ÓTA ÍGY ADOGAT

Lorenzo SONEGO olasz újságíróknak: „Az eső miatt alig tudtam edzeni Monacóban, de jól érzem magam fizikailag, magabiztos vagyok. Fucsovics már az első játszmában panaszkodott a játékvezetőnek, ám én megpróbáltam továbbra is a saját feladatomra koncentrálni, mert tudom, hogy nem tettem semmi olyat, amivel zavarnám őt. Gyerekkorom óta ilyen hangokat adok ki ütéskor, ennyit mondhatok a témában.”

Keddi összecsapásukat borongós időben játszották, amihez úgy tűnt, a vasárnap Cagliariban tornagyőztes Sonego jobban alkalmazkodik, hiszen rögtön első fogadójátékában bréklabdája volt. Ezt Fucsovics hárította, sőt, 2:2-nél elvette riválisa adogatását. Az olasz teniszező viszont azonnal visszabrékelt, majd még három játékot megnyert egymás után, így 46 perc után nála volt az előny.

A második felvonás elején is megvoltak a bréklehetőségei a nyíregyházi játékosnak, ám ezeket Sonego kivétel nélkül hatástalanította, majd 2:2-nél az olasz ismét elvette Fucsovics szerváját. A magyar Davis-kupa-válogatott kiválósága taktikát váltott és többször is agresszíven ment előre a hálóhoz, de így sem tudta visszavenni az elbukott adogatást, Sonego pedig 102 perc után a továbbjutást ünnepelhette.

„Ez nem az én napom volt. Az ellenfelemnek jobban sikerült alkalmazkodni a körülményekhez. Tudom, azt szokták mondani, hogy a rossz körülmények mind a két játékost egyformán érintik, de most úgy éreztem, ez nem az én pályám, nem az időm, az egész világ ellenem játszik. Sajnos nekem nem mindig tesz jót, hogy napokig nem lépek pályára tétmérkőzésen, főleg az ingerszegény buborékban. Most hat nap ment el az utazással és edzéssel, csak a szálloda és a pálya között mozogtam, ami lehangoló tud lenni – értékelte a történteket a Nemzeti Sport érdeklődésére Fucsovics, akit arról is kérdeztünk, miért reklamált többször a második játszmában, mert láthatóan elveszítette a fejét és ezzel a koncentrációját is. – Sonego sportszerűtlenül viselkedett, mert nem akkor nyögött, amikor ő ütötte meg a labdát, hanem amikor én... Ezt jeleztem többször a vezetőbírónak. Sajnos ezt nehéz büntetni, ha valaki jól, vagy mondjuk úgy, taktikusan csinálja, és ő így tett. Nem is tudom, mit mondjak. Ha kicsit jobban éreztem volna magam a pályán, talán nem tudott volna zavarni a nyögéseivel...”

ATP 1000-ES TORNA, MONTE-CARLO (2 082 960 euró, salak pálya)
1. FORDULÓ (a 32 közé jutásért)
Sonego (olasz)–Fucsovics 6:3, 6:4
További eredmények:
Bautista Agut (spanyol, 9.)–Fritz (amerikai) 6:2, 7:5
Hurkacz (lengyel, 13.)–Fabbiano (olasz) 6:3, 3:6, 6:3
Garín (chilei, 16.)–Auger-Aliassime (kanadai) 7:6 (7-3), 6:1
Caruso (olasz)–Catarina (monacói) 6:7 (3-7), 7:6 (7-5), 6:3
Chardy (francia)–Bublik (kazah) 6:4, 0:6, 7:5
Evans (brit)–Lajovics (szerb) 6:3, 6:7 (11-13), 6:2
Ruud (norvég)–Rune (dán) 6:2, 6:1
Fognini (olasz, 15.)–Kecmanovics (szerb) 6:2, 7:5
Sinner (olasz)–Ramos-Vinolas (spanyol) 6:3, 6:4
Pouille (francia)–Pella (argentin) 6:3, 6:4
Cecchinato (olasz)–Köpfer (német) 6:4, 6:3
Delbonis (argentin)–Mannarino (francia) 7:5, 6:1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik